Najavljen 3. Međunarodni festival klasične glazbe “Classical Music Festival“

Danas je u Gradskoj palači najavljen Međunarodni festival klasične glazbe “Classical Music Festival”  koji će upriličit svoje 3. izdanje od 20. do 25. kolovoza predstavljajući bezvremensku klasičnu glazbu na drugačiji, otkačen i moderan način.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za kulturu Jasmina Nina Kamber koja je izrazila zadovoljstvo  što nakon dva izuzetno uspješna izdanja treći po redu Classical Music Festival, međunarodni festival klasične glazbe ponovno donosi brojne  vrhunske koncerte fantastičnih glazbenika i to na različitim zanimljivim i neuobičajenim lokacijama.

„Slojeviti umjetnički program ugostit će čak 50 afirmiranih glazbenika iz  Slovenije, Austrije, Njemačke, Turske, Španjolske, Italije itd.  Klasična glazba, rasprostranjuje se po različitim pulskim lokacijama, integrira se među ljude i dolazi ususret svim građanima; ljubiteljima klasike, ali i slučajnim prolaznicima u nadi da će zadobiti njihovu pažnju i pobuditi njihov interes. Ulaz na sve programe je besplatan, vrijeme će biti lijepo, koncerti kvalitetni tako da i ove godine očekujemo veliku posječenost“  izjavila je Kamber.

Festival je nastao kao projekt Istarskog Kulturnog Sabora čija je predsjednica, a ujedno i osnivačica Classical Music Festivala Andrea Milohanić.

Andrea je pozdravila prisutne i naglasila kako Classical Music Festival ima cilj približit klasičnu glazbu širem krugu ljudim na drugačiji, moderniji i pristupačniji način.

Dodala je i kako ovogodišnje 3. izdanje festivala stvara poveznicu s 333. rođendanom Johanna Sebastiana Bacha čije će se skladbe tijekom petodnevnog festivala pojavljivati kao lajt motiv, a umjetnički program ugostit će 50 afirmiranih glazbenika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije, Latvije, Mađarske, Njemačke, Turske, Španjolske, Italije i Makedonije te će se nastupi utjeloviti u solističkim, komornim i orkestralnim varijantama te neobičnim instrumentalnim spojevima, a sve to na moderniji i otkačeniji način.

Antonella Mendiković , asistentica Classical Music Festivala, rekla je nešto više o samom programu koji počinje u ponedjeljak, 20.08. s početkom u 21:00 sati na krovu pulskog Kaštela, a završava u subotu, 25.08.2018.g. na Trgu Forum.

U festivalskom programu, osim vrhunskih glazbenika, očekuje umrežavanje i spajanje klasične glazbe s drugim granama umjetnosti.

Ulaznice na festivalske događaje zamjenile su leptir mašne – zaštitni znak Classical Music Festivala. Svaka je mašna ručno rađena s puno ljubavi i pažnje a dijelit će se neposredno prije svakog eventa. Festivalske mašne imaju ulogu ulaznice, a posjetioci će zauzvrat moći dati dobrovoljan prilog u teglicu za zimnicu kreative.

Organizator festivala je Istarski Kulturni Sabor (IKS), a održava se pod visokim pokroviteljstvom Grada Pule.

Pin It on Pinterest