Otvoreni 10. dani srpske kulture u Istri

U Domu hrvatskih branitelja jučer su svečano otvoreni 10. Dani srpske kulture u Istri.

Okupljenim uzvanicima i gostima ove kulturne manifestacije u ime Grada Pule obratio se zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek. Cvek je prisutne pozdravio  i izrazio zadovoljstvo održavanja ovakve manifestacije koja pokazuje da je Pula otvoren, multikulturalan grad gdje svaka nacionalnost i kultura ima svoje mjesto i slobodu, te naglasio kako se iz Pule šalje poruka mira i tolerancije i što znači suživot u doslovnom smislu te riječi.

Uz zamjenika gradonačelnika skupu se obratila i zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko koja je također pohvalila  manifestaciju koja u Istri pokazuje snagu različitosti i moć kulture koja spaja, te predsjednik Zajednice Srba u Istri Miomir Jeremić koji je iskoristio priliku da se zahvali  organizatorima, donatorima i medijima koji prate manifestaciju iz godine u godinu  i svima koji sudjeluju u Danima srpske kulture u Istri.

Jubilarni deseti Dani srpske kulture u Istri održavaju se od 16. do 18. kolovoza u Puli, Umagu i Rovinju. Cilj manifestacije, koja se održava i u ostalim Istarskim gradovima, približavanje je i predstavljanje bogatstva kulturnih različitosti i tradicija.

Organizator programa je Zajednica Srba u Istri Pula, SKD Prosvjeta – Pododbor Umag, Srpsko narodno vijeće, Istarska županija, te Gradovi Pula, Rovinj i Umag.

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1646829092095833

 

Pin It on Pinterest