Pomoćnik ministra i zamjenik glavnog ravnatelja policije u posjetu PU istarskoj

Policijsku upravu istarsku danas su posjetili pomoćnik ministra unutarnjih poslova Cvjetko Obradović i zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić te su s načelnikom policijske uprave Alenom Klabotom i njegovim suradnicima održali radni sastanak, na kojem su predstavili mjere koje Ministarstvo unutarnjih poslova provodi  u cilju poboljšanja materijalno-pravnog statusa policijskih službenika.

Kako je naveo pomoćnik Obradović, Ministarstvo unutarnjih poslova započelo je s poduzimanjem konkretnih mjera kako bi poboljšalo status svojih djelatnika pa su tako, u dogovoru s jedinicama lokalne samouprave, na području nekih gradova već dogovoreni projekti o sufinanciranju smještaja policijskih službenika. Navedena aktivnosti provodit će se i na području Policijske uprave istarske pa će se tako, u dogovoru s čelnicima pojedinih gradova, osigurati stambene jedinice i sufinanciranje smještaja za policijske službenike koji nisu s područja Istre. Intencija je da se na taj način,  poboljšanjem  materijalnog statusa i uvjeta života, osigura dovoljan broj policijskih službenika koji će brinuti o sigurnosti građana i turista na području Istarske županije.

Koliko je važna sigurnost za vrijeme turističke sezone, prisutnima je naglasio zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, istaknuvši ulogu Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018.,  koji od 15. lipnja do 15.rujna djeluje u Zadru. Ustrojavanje navedenog stožera upravo je jedan od pokazatelja kolike napore ulaže policija u očuvanje mira i sigurnosti građana i turista na Jadranu tijekom trajanja turističke sezone. Zamjenik Ćelić ujedno je pozvao rukovoditelje da u svojim ustrojstvenim jedinicama stvore poticajno ozračje kako bi od djelatnika izvukli maksimalan pristup radu, a sve s ciljem održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području policijske uprave.

Pin It on Pinterest