Puhački orkestar grada Pule – Na ulicama i trgovima

U sklopu SAKUD-ove manifestacije Na ulicama i trgovima, u četvrtak 23. kolovoza s početkom u 21 sat na pulskom Forumu održat će se koncert Puhačkog orkestra grada Pule.

Na programu su kompozicije različitih žanrova i ugođaja – koncertne koračnice, suvremene i popularne skladbe, obrade djela klasične glazbene literature, filmske teme. Pokrovitelji su Grad Pula i TZ grada Pule, a organizatori PO grada Pule i SAKUD Pula.

Orkestar ujedno poziva i nove članove – puhače i udaraljkaše svih uzrasta – da im se pridruže. Unutar udruge može se učiti svirati trombon i tubu.

Puhački orkestar grada Pule djeluje 25 godina, a čine ga glazbenici svih generacija. Među nastupima izdvajaju se oni na međunarodnim festivalima i susretima, koncerti u pulskom INK – Gradskom kazalištu Pula, ljetni Na ulicama i trgovima te Matineje na Tržnici i Portarati. Za nastupe ih pripremaju dva dirigenta – Ante Dobronić i Branko Okmaca. Od svog osnutka 1993. do danas PO grada Pule dobitnik je brojnih priznanja te zlatnih plaketa s državnih natjecanja.

U sastavu udruge djeluju i Big Band Pula pod vodstvom Branka Sterpina, Evergrin kvartet E4, ansambl Fanfara i Ženska klapa Teranke.

Udruga Puhački orkestar grada Pule pripremila je ovoga ljeta sedam večernjih koncerata na Forumu, a završni je sljedećeg četvrtka:

30.08. Evergrin kvartet E4 i gošće – Ženska klapa Teranke.

Pin It on Pinterest