Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci posjetila DV-SI Rin Tin Tin

Tjedan dana prije početka nove pedagoške godine, zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci posjetila je DV-SI Rin Tin Tin u kojem su se ovog ljeta odvijali radovi na obnavljanju infrastrukture i podizanju kvalitete boravka mališana u vrtićkom objektu i dvorištu.
Prilikom posjete, zamjenica gradonačelnika Pule izrazila je zadovoljstvo završenim radovima te je podsjetila kako je i ove godine za svu djecu na području grada Pule osiguran smještaj u vrtićkim ustanovama. “Mališane će vrlo brzo, sigurna sam, razveseliti ovo prekrasno novouređeno dvorište na kojemu su sada višestruko poboljšani uvjeti boravka na prostoru kojemu gravitira znatan broj vrtićke djece,” kazala je zamjenica gradonačelnika Puh Belci

Ravnateljica DV-SI Rin Tin Tin Tamara Brussich zahvalila se Gradu Puli na osiguranim sredstvima iz gradskog proračuna koji su omogućili realizaciju ovog projekta. “Sveukupna vrijednost investicije iznosila je 175.000,00 kuna, a izvođač radova je bilo trgovačko društvo Castrum Pula 97 d.o.o. te nam sada samo predstoji završno dotjeravanje dvorišta i prostora vrtića do ponedjeljka kada nam se uz našu stariju generaciju djece pridružuju i novoupisani mališani,“ kazala je ravnateljica Brussich.

U DV-SI Rin Tin Tin na Glavinićevom Usponu pri centralnoj zgradi tako su prijevremeno završili radovi na uređenju dvorišta koje će potpuno spremno dočekati mališane u novoj pedagoškoj godini. U sklopu radova uredilo se dvorište ukupne površine od 1.400 m2, a postavila se i antitraumatska podloga na dijelu od oko 150 m2. Dvorište koristi osam odgojnih skupina i to djeca iz centralne zgrade vrtića te područnog vrtića Giardini. Pored radova na uređenju dvorišta, u vrtiću se kao i svakog ljeta obavljaju i radovi na redovnom održavanju. Za čim kvalitetnije uvjete boravka djece, osvježile su se sobe dnevnog boravka i pomoćnih prostorija kao i hodnika te se nanovo lakirao parket. U planu je i nabavka novih didaktičkih pomagala te igara za potrebe djece u ukupnoj vrijednosti od 50.000,00 kuna.

Osim radova u DV-SI Rin Tin Tin ovog su ljeta završeni i radovi na kompletnom uređenju i sanaciji sanitarnih čvorova u područnom objektu Rožica, Dječjeg vrtića Pula. U sklopu radova u vrtiću kojeg pohađa 85-ero djece, uklonjene su sve stare i dotrajale cijevi, postavljene su nove keramičke pločice i ugrađeni su nove tuš kabine za svu djecu jasličke i mlađe vrtićke dobi. Vrijednost radova iznosila je 203 tisuće kuna. Također, u dječjem vrtiću Centar koji se nalazi na adresi Rižanske skupštine 4, izrađena je rampa za osiguranje pristupačnosti osobama s teškoćama u kretanju i majkama s dječjim kolicima, a vrijednost radova iznosila je 31,9 tisuća kuna.

Pin It on Pinterest