Pulske policajke s Ironman medaljom

Jučer je u austrijskom Zell am See održana utrka Ironman 70.3, na kojoj joj je sudjelovalo oko dvije tisuće natjecatelja, od čega osam iz Hrvatske, a među njima i dvije djelatnice Policijske uprave istarske. Policijska službenica Policijske postaje Pula Nives Šimić i policijska službenica Sektora kriminalističke policije Nikolina Kuvačić sudjelovale su na svom prvom Ironman natjecanju, za koje su se intenzivno pripremale posljednjih osam mjeseci te su kući donijele medalje finishera.

Ironman 70.3 jedna je od najtežih utrka, a sastoji se od tri discipline: 1.9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21.1 kilometara trčanja. Iako su djevojke bile spremne odraditi svih 113 kilometara, zbog snijega koji je napadao, organizatori su bili prisiljeni otkazati biciklistički dio utrke te su natjecatelji nakon plivanja u prelijepom, ali hladnom jezeru Zeller, krenuli na trkački dio natjecanja uz jezero i kroz stari dio mjesta Zell am See.

Ovu prestižu utrku, policijske službenice završile su za tri sata i 17 minuta. Nakon plivanja, koje je Nikolina odradila za 41 minutu, a Nives za 52 minute, kolegice su se susrele na trkačkoj stazi te su zajedno utrčale u cilj s osmjehom na licu. Kako kažu, uz temperaturu od svega pet stupnjeva, nije im bilo lako, no sve poteškoće zaboravile su  ulaskom u ciljnu ravninu, gdje su ih dočekali njihovi najmiliji.

Žao im je što na svom prvom Ironman natjecanju nisu imale prilike odraditi i biciklističku dionicu, no već u listopadu imat će priliku na triatlon natjecanju u Poreču isprobati i taj dio. ”Same pripreme za natjecanje bile su naporne te su zahtijevale dosta odricanja, svakodnevne treninge i razumijevanje, no s obzirom da imamo oko sebe drage ljude koji su nam bili podrška, uspjele smo se pripremiti i uz posao i uz obiteljske obveze. U planu imamo odraditi još koji Ironman 70.3 i maraton, a onda ćemo krenuti s pripremama za onaj ”pravi” Ironman koji se sastoji od 3.8 kilometra plivanja, 180 kilometara vožnje biciklom i 42 kilometra trčanja” rekle su pulske policajke i zahvalile svim kolegama koji su im bili podrška posljednjih mjeseci.

Prema preliminarnim rezultatima, na natjecanju je sudjelovalo 2.058 natjecatelja, od čega 380 žena. Prvo mjesto osvojio je Austrijanac Michael Weiss s vremenom 1.36, dok je od žena najbrža bila Njemica Laura Philipp, koja je utrku završila za 1.47 sati.

Pin It on Pinterest