U obnovu dječjih vrtića Grada Pule tijekom ljeta uloženo preko 600 tisuća kuna

„Grad Pula je i ove ljetne praznike iskoristio za radove na obnovi u gradskim dječjim vrtićima kako bi podigli uvjete i kvalitetu boravka djece, a za tu je namjenu putem gradskog proračuna osigurano više od 600 tisuća kuna“, istaknula je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci prilikom današnje posjete vrtiću Rožica u kojem su okončani radovi na sanaciji triju dotrajalih sanitarnih čvorova.

Kako je pojasnila ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, u područnom objektu Rožica kojeg pohađa 85-ero mališana odrađena je rekonstrukcija četiri sanitarna čvora od čega su  namijenjena djeci jasličke i mlađe vrtićke dobi i jedan za zaposlenike. Izmijenjena je kompletna vodovodna instalacija i instalacija odvodnje, postavljene su nove podne i zidne keramičke pločice, montirane su kompletne nove sanitarije sa armaturama te nove sanitarne kabine. Potom su sanirani zidovi u svim sanitarnim čvorovima te su ugrađena nova vrata.

„Upravo su u tijeku sitni završni radovi koji će do ponedjeljka biti zgotovljeni i obnovljena će zgrada u novom ruhu dočekati u ponedjeljak djecu i njihove roditelje. Investicija je vrijedna 254 tisuće kuna“, kazala je Kovačević dodavši da je iznos od 65 tisuća kuna osiguralo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku na temelju Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini.

Pored ulaganja u područni objekt Rožica, tijekom ljetnih mjeseci radovi u Gradskim vrtića obuhvatili su radove u dječjem vrtiću Centar gdje je izrađena rampa za osiguranje pristupačnosti osobama s teškoćama u kretanju i majkama s dječjim kolicima. proširen je ulaz u vrtić za kamione pri ekonomskom ulazu i radi povećanja sigurnosti mališana i ostalih korisnika vrtića postavljeni su stupići za onemogućavanje nepropisnog parkiranja. Riječ je o investiciji vrijednoj 31,9 tisuća kuna.

U dječjem vrtiću Monte Zaro također su uređeni sanitarni čvorovi koje koriste četiri grupe djece, a u predprostorima gdje se djeca presvlače dotrajale pločice zamijenjen novima su novima, a uloženo je oko 149 tisuća kuna.

Valja podsjetiti kako je u DV-SI Rin Tin Tin obnovljena infrastrukture u vrtićkom objektu i dvorištu s novim sadržajima za što je izdvojeno 175 tisuća kuna.

Pin It on Pinterest