Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci posjetila prvašiće OŠ Monte Zaro

U 11 pulskih osnovnih škola danas je krenulo 570 prvašića. Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci svim je školarcima poželjela uspješan početak nove školske godine 2018./19, te posjetila prvašiće Osnovne škole Monte Zaro.

„Djeco, znanje je najvrijednije i ono vas vodi kroz život. Učite i uživajte, slušajte učiteljice i učitelje. Želim vam mnogo uspjeha, odličnih ocjena i novih prijateljstava u novoj životnoj avanturi“, poručila je prvašićima s Monte Zara Puh Belci te dodala kako je i ove godine Grad Pula, u suradnji s Pulaparkingom i Prometnom policijom,aktivno radio na obnovi signalizacije oko svih škola s ciljem dodatne zaštite i sigurnosti djece za dolazak i odlazak s nastave, o čemu je više rekao predstavnik Prometne policije.

Grad Pula je, kao osnivač pulskih osnovnih škola,iz proračuna izdvojio 3,5 milijuna kuna kako bi se pulskim učenicima osigurali kvalitetniji uvjeti za rad, te dodatnih 3 milijuna kuna za projekt „Zajedno do znanja II“ kako bi osiguralo 57 pomoćnika u nastavi za 76 djece s teškoćama u razvoju.

Grad Pula je pred sami početak nove školske godine značajno investirao u obnovu školskih objekata s ciljem dodatnog podizanja uvjeta i kvalitete boravka u školi. Ukupno 2,36 milijuna kuna uloženo je u rekonstrukciju dijela međukatne konstrukcije te sanaciju parketa u učionicama, hodnicima i uredima škole Stoja, u Osnovnoj školi Monte Zaro preuređene su sanitarije i saniran jepotporni zid, u Osnovnoj školi Centar obnovljene su prostorije sanitarija, dok su u Osnovnoj školi Šijana sanirani podovi i parketi u učionicama i uredima.

Ravnateljica Osnovne škole Monte Zaro Branka Sirotić zahvalila se zamjenici gradonačelnika na potpori, predstavnicima MUP-a na suradnji, a djeci poželjela ugodan boravak te mnogo novih prijateljstava i znanja.

U pulske osnovne škole, u pedagošku godinu 2018./2019.,upisano je ukupno 4.722 učenika, dok ih je prošle godine bilo ukupno 4.716. U svim osnovnim školama Grada Pule organiziran je program produženog boravka. Dvosmjenski se rad još uvijek provodi u dvije škole, i to u Osnovnoj školi Šijana i Osnovnoj školi Kaštanjer, a smjenskim radom obuhvaćeni su samo učenici od 1-4 razreda osnovne škole.

Pin It on Pinterest