Nesretni partijaner se utopio u 10 sati, spasilačka služba radila od 11, organizatori kažu da je BRITANAC BIO IZVAN PODRUČJA FESTIVALA

U moru kod pulske gradske plaže Hidrobaza na Puntiželi, u neposrednoj blizini beach bara Hidrobaza, nakon noćnog provoda na Dimensions festivalu u nedjelju oko 10 sati utopio se posjetitelj festivala, 31-godišnji državljanin Velike Britanije. Incident se dogodio dva kilometra od ograđenog prostora festivala koji se u Štinjanu održava već sedmu godinu, a koji prethodi jednako posjećenom Outlook festivalu. Unatoč pokušajima reanimacije ostalih kupača i potom djelatnika Hitne pomoći, muškarac je preminuo. S obzirom na to da se nesretni slučaj dogodio izvan područja festivalske ingerencije, a spasioci na gradsku plažu dolaze tek u 11 sati, postavlja se pitanje jesu li bile poduzete sve mjere sigurnosti, odnosno je li se ovaj nesretni događaj mogao spriječiti?

Posjećenost festivala, kojeg pretežito obilazi mlada publika, uglavnom iz Velike Britanije, iznimno je velika. Unatoč tome što je svakog pojedinaca nemoguće kontrolirati, organizatori su se potrudili osigurati maksimalnu mjeru zaštite. Na oba festivala danonoćno rade zaštitarske i redarske službe, kako domaći ljudi tako i zaštitari iz Velike Britanije te brojni spasioci. Također, u razdoblju od 6 sati, kada se glazba gasi, do 10 sati, što je vremenski period u kojem je u nedjelju pronađen preminuli muškarac, organizacijske službe svake godine strogo zabranjuju kupanje i uopće pristup moru. U obzir uzimaju iskustvo iz prethodnih godina koje je pokazalo da je u tim jutarnjim satima opasnost od utapanja, ali i ostalih incidenata, najveća.

Obitelj informirana

Iz organizacijskog tima smatraju, kako neslužbeno doznajemo, da bi na području u neposrednoj blizini festivala također trebalo osigurati veće mjere predostrožnosti i zaštite. U tom su vremenu posjetitelji festivala ipak pod najvećim dojmom te se nakon cjelonoćnog i višednevnog zabavljanja teško odlučuju na odmor, pa provod vole nastaviti na plaži.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest