Predstavljan Europski tjedan sporta

U  pulskoj Areni  održano je danas predstavljanje ovogodišnjeg četvrtog Europskog tjedna sporta koji će se ove godine održat od 22. do 30.rujna diljem Hrvtaske promičući dobre strane bavljenja tjelesnim aktivnostima. Predstavljanju u ime Grada Pule sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci i državna tajnica Središnjeg ureda za šport Janica Kostelić.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini.

Ova europska kampanja inspirira  Europljane da budu aktivni tijekom Tjedna sporta te ih potiće na sudjelovanje u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanju svijesti o njihovim brojnim dobrobitima.

„Brojke govore da tjelesne aktivnosti naših građana nisu dobre i ovim projektom želimo to promijeniti.  Bavljenje tjelesnom aktivnošću je važno, a glavni cilj Europskog tjedna sporta je pokušati osvijestiti ljude koliko je bitno.

U Puli smo iz razloga što nepostoji bolje mjesto za održat #BeActive Night, idealno je mjesto promocije sporta  i hvala Gradu Puli na susretljivosti.“ rekla je Janica Kostelić.

Veliko otvorenje Europskog tjedna bit će 22. rujna na zagrebačkom Jarunu gdje će se predstaviti građanima športski događaji.  Novost ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta je #BeActive Night koja će se 29.rujna održat u pulskoj Areni.

Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci iskoristila je priliku pozdravit sve prisutne te zahvaliti što su upravo Arenu izabrali za ovaj jedinstveni sportski događaj.

„Zbilja nam je drago što će se jedna ovako značajna manifestacija održati u Pulu i to po prvi put u predivnom ambijentu naše Arene. Zajedno s brojnim uključenih partnerima, Grad Pula tijekom cijele godine provodi niz aktivnosti i manifestacija upravo s ciljem promicanja sporta i zdravog načina života, posebice kod naše djece i mladih. Vjerujem da će ova manifestacija biti još jedna sjajna prilika da se svi skupa podsjetimo na važnost i sve dobrobiti zdravog i aktivnog načina života.“ dodala je Puh Belci.

Predstavljanju Europskog tjedna sporta sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović i voditeljica projekta Marija Crnković.

Podršku projektu i ove godine dali su mnogobrojni vrhunski športaši, klubovi i treneri koji će aktivno sudjelovati u Europskom tjednu sporta kako bi prenijeli važnu poruku o svim dobrobitima koje donosi bavljenje bilo kakvom vrstom tjelesne aktivnosti.

Pin It on Pinterest