Na javnim tribinama građani i ove godine sudjeluju u izradi proračuna za 2019. godinu

Grad Pula i ove godine organizira javne tribine po svim gradskim mjesnim odborima kako bi od samih građana prikupio prijedloge za pripremu što kvalitetnijeg gradskog proračuna za 2019. godinu.

Javne tribine su pored svih ostalih alata komunikacije, jedan od načina na koji pulska Gradska uprava želi u izravnom razgovoru uključiti građane da sami daju prijedloge što bi željeli da se u idućoj godini realizira. Intencija je kao i uvijek do sada uključiti širu javnost u procese donošenja odluka koje se tiču raspodjele zajedničkog, javnog novca za financiranje prioritetnih projekata, a svi će se prikupljeni prijedlozi razmotriti i prema mogućnostima uvrstiti u proračun za iduću godinu.

Prva javna tribina s građanima zakazana je za ponedjeljak 17. rujna. U 16,30 sati u Komunalnoj palači za stanovnike mjesnih odbora Stari grad, Arena i Monte Zaro, a potom u 18,30 u osnovnoj školi Šijana za stanovnike tamošnjeg mjesnog odbora.

U utorak 18. rujna u 16,30 tribina je organizirana za stanovnike mjesnog odbora Busoler, a u 18,30 za stanovnike mjesnog odbora Valdebek. U srijedu 19. rujna na rasporedu su mjesni odbori Veruda u 16,30, potom Nova Veruda i Vidikovac u 18,00 te Stoja i Sv. Polikarp-Sisplac u 19,30. Posljednja tribina s građanima održat će se u četvrtak 20. rujna u 16,30 u mjesnom odboru Štinjan, u 18,00 za mjesni odbor Veli Vrh te u 19,30 za mjesne odbore Kaštanjer, Gregovica i Monvidal.

Pored javnih tribina, svoja mišljenja i prijedloge građani do 2. listopada mogu dostaviti i elektroničkim putem preko e-Konzultacija na službenim web stranicama Grada Pule www.pula.hr.

Kao jedna od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, Pula svojim građanima omogućuje da se o gradskom proračunu upoznaju i putem inovativne aplikacije „Pula na dlanu“ na službenoj web stranici www.pula.hr, a o najvažnijem gradskom dokumentu građani se mogu informirati i putem brošure Proračun u malom kojega Grad Pula svake godine distribuira.

Pozivaju se svi građani da se u što većem broju odazovu javnim tribinama o izradi proračuna, a raspored održavanja tribina po mjesnim odborima prikazan je u tablici u prilogu.

 

Pin It on Pinterest