Održana radionica o Inovativnim oblicima financiranja udruga

Zaklada za poticanje parnterstva i razvoja civilnog društva je u petak, 7. rujna, u prostoru Dnevnog boravka DC Rojc održala radionicu „Inovativni oblici financiranja udruga mladih i udruga koje se bave mladima“.

Teo Petričević iz ACT grupe održao je odličnu radionicu o inovativnim oblicima financiranja udruga koja je bila vrlo konkretna i motivirajuća, sa intencijom da se potakne sve prisutne da promisle van okvira, van svojih uobičajenih razmišljanja, na koji način je moguće financirati aktivnosti svoje organizacije. Biti neovisan, dugoročan, fleksibilan i autonoman danas bi trebao biti imperativ za organizacije civilnoga društva. S obzirom na ovisnost i komoditet financiranja iz lokalnih proračuna, većina udruga ide linijom manjeg otpora ne kreirajući alternativne procese stvaranja prihoda.

Smatramo da je važno da predstavnici udruga i njihovi članovi sudjeluju na radionicama s ovakvom tematikom, obzirom na nedovoljne financijske kapacitete udruga i ovisnost o lokalnim i regionalnim proračunima i raznim ograničavajućim natječajima bez kojih udruge ne mogu funkcionirati i djelovati.

Potaknuta zaključcima donesenim na radionici, Zaklada će u narednom periodu putem projekta SOS pokušati potaknuti mlade civilnog sektora da se aktivno uključe u razvoj svojih udruga kako bi na taj način pridonijeli održivom razvoju civilnog sektora. Radionicu ćemo ponoviti te se sljedećeg puta nadamo većem odazivu.

Radionica je održana u sklopu projekta: SOS (socijaliziraj, osvijesti, samozaposli) financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Pin It on Pinterest