Najavljeni 113. Dani grožđa – nastupaju Hladno pivo, klapa Intrade i mnogi drugi

Program manifestacije je izuzetno bogat i uključuje pregršt koncerata (Hladno pivo, klapa Intrade…), a ujedno ima cijeli niz sportskih, kulturnih, zabavnih i humanitarnih sadržaja.

Jučer , 11. rujna u Bujama, u prostorijama nedavno renoviranih starih praonica, najavljeno je ovogodišnje 113. izdanje Dana grožđa koje će se održati od četvrtka 13. do nedelje 16. rujna u Bujama.

Predstavnicima medija su se obratili gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin, direktor TZ Buja Valter Bassanese, ravnateljica POU Rosanna Bubola, predstavnica POU Tanja Šuflaj i predsjednik Gradskog vijeća Rino Duniš.

Stotrinaesto izdanje najznačajnije manifestacije Grada Buja najavljuje se kao jedno od najsretnijih izdanja (unatoč brojki trinaest) s iznimno bogatim programom.„Dani grožđa kao povijesna manifestacija koja je obilježavala berbu grožđa na našim područjima, iako su se vremena promijenila i berba započinje ranije, i dalje se drži tradicije i pridaje svu važnost onome što su njegovali naši preci. Manifestacija je posvećena jednom proizvodu naše destinacije, a to je grožđe potom i vino. Također s razlogom smo se sastali u prostorima ovih starih praonica koje će poprimiti sasvim jednu novu svrhu za vrijeme trajanja Dana grožđa. Naime iznad nas bit će tzv. Wine point, dok su one same sastavni dio Winenota kao svojevrsne kušaone vina naših vinara. Svaka će predstavljati svoju vrstu vina; bijelo, crno, pjenušce te u prostorima gjde će biti momjanski muškat biti će i izložba kolača od grožđa. Ova manifestacija, koja nas posebno raduje, daje jedan doprinos produženju turističke sezone.“ izjavio je direktor TZ Buja Valter Bassanese.

„Novopečena“ ravnateljica POU Rosanna Bubola preuzela je riječ oko programa 113. izdanja Dana grožđa jer je i sama bila duboko uključena u kreiranju istog.

„Ove godine imamo zaista dobru ‘škvadru’, pa prije svega zahvaljujem se upravo tim ljudima jer da nema ovakve ekipe ne bi bilo ništa od svega toga. Stavljamo jedan naglasak i na sam sport, vrlo važan element kroz prezentaciju naših sportaša, raznih turnira, natjecanja, pokaznih treninga i plesova koji će uključiti i sve posjetitelje voljne sportske rekreacije. Kroz elemente kulture prolazimo nezaobilaznim Bakhovim dvorom na Trgu Slobode u suradnji s Istra Inspirit koji predstavljaju garanciju za vrhunske predstave i prezentacije. Najavljujemo tradicionalni mimohod alegorijskih kola koji će prethoditi velikoj već poznatoj bujskoj Tomboli u nedjelju.“ rekla je ravnateljica.

Prezentaciju glazbenog programa prepustila je svojoj kolegici Tanji Šuflaj koja je najavila vrhunsku zabavu uz pomno birane izvođače svih „žanrova“ poput Hladnog Piva, Klape Intrade i mnogih drugih. Kako nam i sama Tanja kaže; jednostavno biti će glazbe za sve gušte.

Također svoje zadovoljstvo oko cijelokupnog programa izrazio je predsjednik Gradskog vijeća Rino Duniš, ujedno zahvalivši svima koji su na bilo koji način doprinjeli organizaciji ovog događaja.

Same najave kroz plakate šalju posebnu poruku da se radi o fešti za mlade i za one koji se tako osjećaju. Svakako je ova simbioza dobitna kombinacija za Grad Buje koju pozdravlja i gradonačelnik Fabrizio Vižintin te poziva svih da ovaj vikend svrate na Dane grožđa.

Pin It on Pinterest