PULSKA MODNA DIZAJNERICA uoči samostalne revije na pulskom usponu sv. Teodora 21. rujna

Pulska dizajnerica Anja Stehlik Moretti, već je odavno poznata po organizaciji jedinstvenih modnih događanja u Istri, a ususret modnoj jeseni, svoju će samostalnu reviju održati na pulskom Usponu sv. Teodora 21. rujna s početkom u 21 sat. Bio je to i povod za razgovor s dizajnericom, koja je najavljujući nadolazeću modnu jesen, nadahnuće pronašla u samostalnim, strastvenim i sretnim ženama koje se ne libe pokazati svoj stil na njihov svojstven način. O predstojećem modnom događaju, Anja Stehlik Moretti kaže:

– Ovo je moja četvrta samostalna revija gdje nastojim prikazati presjek mojih radova i uvod u novu jesensku kolekciju.

Volim publiku upoznavati s divnim lokacijama u mojem gradu te ih ove godine 21. rujna vodim na Uspon Sv. Teodora. Zanimljivo je da su upravo na ovom usponu i u ovom kvartu nekoć postojale dvije velike tvornice odjeće iz Pule – Arena trikotaža i Tekop. Ovom revijom želim dati jedan novi, svježi pogled na modu u Istri i inspirirati neke nove klince za vlastite uspjehe. No, prije svega želim publici pružiti emocije kroz jedan divni modni event.

– Hoćete li imati i goste?

– Na pistu osim modela izlaze i poznate modne blogerice iz Istre i s Kvarnera koje će nositi reviju, a uspjela sam okupiti poznate istarske sportaše i to predstavnike različitih sportova koji će predstavljati novu kolekciju mojeg brenda O´dijelo.

U cijelu priču uklopila se i talentirana pjevačica Lara Demarin koja je će nastupiti na ovoj modnoj večeri.

– Možete li nam otkriti što je to najnovije nastalo u Vašoj kreativnoj radionici? Što donosi Vaša nova kolekcija?

– Nova pret a porter kolekcija donosi 30-ak jesenskih modela, od jesenskih asimetričnih boho haljina s volanima, kaputića, parki, do odijela u jarkim bojama. Tu su i koktel haljine od tila s 3D aplikacijama i transparentnim fragmentima, a donose zanimljivu viziju jeseni.

Puno sam pažnje posvetila konstrukciji, pa će linije haljina biti čiste, ali strukture i detalji zanimljivi. Kolekcija će i ovaj put biti sveobuhvatna i kontrastna, a to znači s jedne strane nježna roza, a s druge vječna crna.

Publika će na reviji imati priliku vidjeti moju mušku kolekciju brenda O´dijelo i žensku kolekciju Stehlik brenda, koje objedinjujem u jednu lijepu modnu priču.

– Vaša O´dijela poznata su u modnom svijetu? Koje su novosti u tom dizajnerskom segmentu?

– O´dijelo je brend kojeg muškarci obožavaju, prije svega jer je riječ o odijelima rađenima po mjeri, a dozvoljava im kreativnost što se tiče podstave. Jako me veseli jer se muškarci sve više odlučuju za što originalniji model i boje. Tako da odijelo sa zakovicama, ali i u bojama od lila, bordo, sve do roze više nisu nepoznanica.

Počela sam kao dizajnerica za žene, ali me sve više veseli što sam jedina ženska dizajnerica muških odijela po mjeri. U novoj kolekciji predstavit ću modele odijela u različitim dezenima i odvažnim krojevima. Tu je prvi put i kolekcija košulja za muškarce, koji se sve češće biraju moj dizajn.

– Jedna ste od rijetkih pulskih dizajnerica koja se predstavlja velikim samostalnim revijama. Koliko dugo pripremate ovaj projekt i zašto ste se za njega odlučili?

– Samostalne revije su jedna posebna priča jer tu daješ sebe i svaki detalj biti će isproduciran baš po tvojoj zamisli – od rasvjete, dekoracije, muzike…

Ima neka posebna energija u samostalnim revijama i kada vidiš sve te ljude koji su ti došli dati podršku, nema ljepše zahvale za sve ono što radiš.

Uz pomoć mojeg malog tima i sponzora koji su prepoznali moj rad krenula sam s ovom idejom prije svega tri mjeseca i počela je realizirati. Kada si kreativac, onda trebaš znati samog sebe staviti u okvire, pa tako, ja imam svoj unaprijed utvrđeni raspored pred reviju. Uživam u svakom detalju planiranja i osmišljavanja. Kolekcija je već gotova i jako se veselim predstavljanju.

– Može li se u Puli od mode živjeti? Tko su ustvari Vaši kupci? Gdje se sve nosi Stehlik dizajn?

– Prije svega treba izgraditi odnos s ljudima, ponuditi im svoj stilski izričaj kojeg oni ili prihvate ili ne… Ja svoj brend gradim postupno i nastojim ponuditi nešto drugačije, a da je opet u prepoznatljivom Stehlik stilu.

Volim taj boho seksipilan look i nastojim se držati tog stila s pokojim pomakom. Uvijek kada stvaram, pred očima imam zadovoljnu i uspješnu ženu kojoj je odjeća tek dodatak koji je čini lijepom i potpunom. Svjesna sam da odijelo ne čini čovjeka, ali ja sam i dan danas, gotovo dvadeset godina nakon što sam kao tinejdžerica prodala svoje prve dizajnirane komade, sretna kao dijete kad vidim nekoga u mojoj haljini.

Nalazim se u Maksimijanovoj ulici 9 u Pula, a kako imam i web-shop, moje kreacije odavno već putuju u inozemstvo i svuda po Hrvatskoj.

– Gdje kupujete materijale?

– Prvenstveno u Italiji, svakih mjesec dana dobivam nove pošiljke uzoraka materijala koje odabirem za predstojeću kolekciju.

Svakih mjesec dana radim mini kolekcije od deset unikatnih modela tako da svojim klijentima uvijek nešto novo ponudim.

– Vaša ocjena hrvatskog modnog trenutka? Postoji li neko ime koje bi Vi izdvojili? Koliko su naši dizajneri prepoznati izvan Hrvatske?

– S obzirom na pregršt dostupnih highstreet krpica treba čestitati našim dizajnerima, jer se trude svojim kolekcijama ponuditi nešto novo tržištu. Iako su to male serije proizvodnje većina njih, ima ih nekoliko koji su se okrenuli inozemstvu, prije svega XD design, Lei Lou…

– Možete li našim čitateljima otkriti kakva će biti modna jesen?

– U tonovima jeseni, zelena, crvena, žuta, boho haljinice, čizmice i sako su must have look jeseni!

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest