Rezultati nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela

U cilju povećanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, policija na razini cijele Europe ovog tjedna pojačano kontrolira uporabu mobitela za vrijeme vožnje te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, kako od strane vozača, tako i od strane putnika u vozilima.

Osim pojačanih aktivnosti koje će se provoditi tijekom cijelog tjedna, jučer je na području Policijske uprave istarske od 15 do 20 sati provedena istovremena prometna akcija nadzora korištenja mobitela i sigurnosnog pojasa. Policijski službenici su tijekom akcije kontrolirali 95 vozača na 33 lokacije te su utvrdili ukupno 60 prekršaja, od čega 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje te 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Kako je već istaknuto, cilj ove akcije nije samo represivno postupanje, odnosno kažnjavanje vozača, već aktivno uključivanje svih sudionika u prometu, javnosti i medija kako bi se stanje sigurnosti cestovnog prometa na području cijele države poboljšalo. Policijska uprava istarska poziva stoga vozače da poštuju prometne propise, ne koriste mobitel za vrijeme vožnje te da se prije svake vožnje, pa i ona najkraće, vežu sigurnosnim pojasom.

Pin It on Pinterest