POČETAK BESPLATNIH EDUKACIJA ZA MASLINARE U SKLOPU PROJEKTA ”YOUINHERIT”

U sklopu projekta ”YOUINHERIT” na području Grada Vodnjan – Dignano održati će se besplatne edukacije za maslinare u trajanju od 30 sati.

Cilj projekta ”YOUINHERIT” je povećanje broja OPG-a, odnosno mladih poljoprivrednika koji se bave maslinarstvom te stručnim pristupom provesti obuku istih.

Pilotna aktivnost u sklopuprojektaje obnovaobjekta kulturne baštine, odnosno javne vage u Vodnjanu u kojem će se provoditi edukacije maslinara.

Mladi u ovom projektu nisu uključeni samo u ulozi budućih nasljednika bogate tradicije već je glavni cilj pretvoriti tradiciju maslinarstva u novu kreativnu ekonomsku djelatnost.

Naglasak je stavljen na mlade koji su početnici u poljoprivredi ili koji po prvi put ulaze u ovu branšu.

Besplatne edukacije voditi će stručni kadrovi poljoprivredne udruge ”Agroturist”, a iste će započeti s početkom sezone berbe maslina i odvijati će se sve do proljeća 2019. godine. Struktura radionica biti će podijeljena na teoretski dio koji obuhvaća proizvodnju i preradu, brendiranje proizvoda i poduzetništvo u maslinarstvu dok praktični dio obuhvaćasve potrebne radnje u masliniku. Broj sudionika ograničen je na 30.

Prijave i informacije mogu se poslati putem elektroničke pošte na andrea.manzin@vodnjan.hr ili telefonskim putem na br. 052 512 453  najkasnije do 01. listopada 2018. godine.

Photo: Marinela Žiković

Pin It on Pinterest