Pokrenuto e-savjetovanje za Poziv „Investicije u razvoj poslovne infrastrukture i poduzetničkih inkubatora na urbanom području Pula“

Na središnjem državnom portalu e-savjetovanje.gov.hr Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je nacrt Uputa za prijavitelje otvorenog Poziva „Investicije u razvoj poslovne infrastrukture i poduzetničkih inkubatora na urbanom području Pula“ planiranog za provedbu u okviru ITU mehanizma. Riječ je o uobičajenoj praksi putem koje se svu zainteresiranu javnost, a posebice potencijalne prijavitelje želi sa svojim prijedlozima, mišljenjima i primjedbama uključiti u postupak izrade dokumentacije navedenog poziva.

Upute koje su sastavni dio poziva poslužit će prijaviteljima i njihovim partnerima da se upoznaju s načinom podnošenja projektnih prijedloga, navedenim kriterijima prihvatljivosti i odabira projektnih prijedloga, zatim kriterijima prihvatljivosti prijavitelja i partnera, kao i aktivnostima i izdatcima te pravilima provedbe projekata kojima se dodjeljuju bespovratna sredstva u okviru ovog Poziva.

Cilj  poziva „Investicije u razvoj poslovne infrastrukture i poduzetničkih inkubatora na urbanom području Pula“ je unaprijediti poduzetničke aktivnosti na urbanom području te povećati zaposlenost u poduzetništvu kao i ukupne rezultate poslovanja poduzetnika putem poticanja inovacija u poduzetništvu, zelenog poduzetništva i gospodarstva, ulaganja u obrazovanje i jačanje kapaciteta poduzetnika. U okviru ovog poziva sredstva će se dodijeliti projektima usmjerenim na poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture i usluga koje doprinose poslovnoj uspješnosti, znanju i kompetencijama, inovativnosti i održivosti malih i srednjih poduzeća na Urbanom području Pula.

Kako se radi o mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja treba naglasiti kako je dodjela bespovratnih sredstava namijenjena razvoju poslovne infrastrukture i poduzetničkih inkubatora na teritoriju Urbanog područja Pula u čiji sastav uz gradove Pulu i Vodnjan ulaze Općina Barban, Općina Ližnjan, Općina Marčana, Općina Medulin te Općina Svetvinčenat.

Javno savjetovanje je otvoreno do 2. listopada 2018. godine, a više detalja o objavljenom nacrtu Uputa za prijavitelje možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=8678

Pin It on Pinterest