Sindikalni povjerenik SMH-a Đino Šverko PODNIO NEOPOZIVU OSTAVKU NA MJESTO DOPREDSJEDNIKA NO ULJANIKA

Sindikalni povjerenik SMH Đino Šverko podnio je jutros neopozivu ostavku na mjesto dopredsjednika Nadzornog odbora Uljanika u kojem je u ovom mandatu predstavljao male dioničare pulske brodograđevne kompanije.

Na taj je način blokiran daljnji rad tog tijela s obzirom da sa svega dva preostala člana, od početnih pet, Nadzorni odbor više nema kvorum za donošenje odluka. Šverko je početkom rujna svoju ostavku “kuvertirao” najavljujući kako je, iz razloga da tim svojim činom ne dovede društvo u blokadu upravljanja, odlučio odraditi mandat do naredne Glavne skupštine društva sazvane za 16. listopada, kada bi aktualni saziv bio zamijenjen novim članovima.

Međutim u međuvremenu se predomislio i jutros podnio neopozivu ostavku, a razlozi za taj zaokret leže, kazao je, u činjenici da ne želi sudjelovati u donošenju odluka o diversifikaciji koje bi smatra bile na štetu radnika i brodogradnje kao djelatnosti na ovim prostorima.

“Nema Uljanika bez Arsenala i svatko tko drugačije predlaže, misli ili se za to zalaže ne želi dobro niti Uljaniku, niti radnicima. Do nedavno sam vjerovao da ima nade za racionalno promišljanje, za uključivanje ljudi iz struke koji znaju što je brodogradnja, no eto prevario sam se. Ne želim biti glumac statist u loše režiranom filmu zvanom “Spašavanje Uljanika” i ne želim svojom nazočnošću dati legitimitet i kvorum tijelu kojem bi se evo možda već u petak na sazvanoj sjednici moglo ponuditi restrukturiranje osakaćenog i poniženog Uljanika”, obrazlažući svoju ostavku poručio je Šverko.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest