Najava 11. Dana inženjera u Puli

Danas se u Gradskoj palači održala press konferencija povodom najave 11. Dana inženjera u Puli. Najveće je to stručno okupljanje inženjera elektrotehnike u regiji koje organizira Hrvatska komora inženjera elektrotehnike,u cilju promicanja struke i stručnog usavršavanja svojih članova.
Konfereciji za novinare prisustvovao je zamjenik gradonačelnika Grada Pule Robert Cvek, pročelnik UO za održivi razvoj Istarske županije Josip Zidarić, dipl.ing.el., predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike Živko Radović, dipl.ing.el. i predsjednik organizacijskog odbora 11. Dana inženjera elektrotehnike Darko Angebrandt.
Predsjednik Hrvatske komore inženjera elektotehnike, Živko Radović, pozdravio je prisutne i predstavio događaj koji slijedi. Naglasio je kako Hrvatska komora inženjera elektrotehnike u cilju promicanja i stručnog usavršavanja svojih članova, svake godine, organizira stručni skup po nazivom „Dani inženjera elektrotehnike.“ 
„Ove godine na redu su 11. Dani inženjera elektrotehnike , koji se po treći put za redom, održavaju u Puli,  veliki je to skup i zahvaljujemo na odličnom prijemu u Vašem gradu.“ dodao je Radović.
Drako Angebrandt, dipl.ing. el. Predsjednik Organizacijskog odbora 11. DIE zahvalio je Gradu i Županiji na pokroviteljstvu i rekao kako je ovakav skup bitan jer je to prilika da se ljudi iste struke skupe neformalno na jednom mjestu gdje uz posao niču nova prijateljstva, ideje i projekti. Naglasio je važnost te socijalne komponente koji Dani inženjera imaju.
U ime gradonačelnika Borisa Miletića i svoje osobno prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Robert Cvek. Rekao je kako je iznimna čast i zadovoljstvo u Gradu imat ovakav skup, 400 vrhunskih stručnjaka koji dolaze na Dane inženjera s novim idejama, projektima i znanjem. Za jedan grad kao što je Pula, koji spada među 5 najboljih gradova u državi prema indeksu pametnog urbanog razvoja  ova konferencija dodatni je sadržaj za još bolje rezultate.
Ispred Istarske županije prisutne je pozdravio pročelnik UO za održivi razvoj , Josip Zidarić, zahvalivši što iznova dolaze u Istru, te naglasio kako se nada još boljoj budućoj suradnji i projektima.
Dani inženjera održavaju se od 27. Do 29.09. u Hotelu Park Plaza Histria. Pokrovitelji skupa su i ove godine predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te Grad Pula i  Istarska županija.
Stručna izlaganja obuhvatiti će mnoge teme značajne za rad inženjera elektrotehnike, kako projektanata i nadzornih inženjera, tako i inženjera voditelja građenja i voditelja radova. Posebno će biti interesantno čuti najaktualnija razmišljanja o energetskoj strategiji Republike Hrvatske te najnovije svjetske trendove u proizvodnji, prijenosu, distribuciji i skladištenju električne energije.
Također, skupu će biti nazočni brojni proizvođači i distributeri elektrotehničke opreme,koju će izložiti na info štandovima. Otvorenje će se održati u četvrtak u 10 sati.

Pin It on Pinterest