Održani tradicionalni prijem Istarske županije i Grada Pule i svečana akademija povodom Dana policije

Zamjenik istarskog župana Fabrizio Radin i zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek danas su, nakon tradicionalnog polaganja vijenaca ,u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličili prijem za predstavnike policijskih uprava i postaja Istarske županije povodom obilježavanja Dana policije i njenog zaštitnika Svetog Mihovila.
Na samom početku, zamjenik župana se zahvalio policijskim djelatnicima i službenicima na predanom radu i angažmanu koji svakodnevno čine kako bi se svi građani, ali i turisti osjećali sigurno.
„Osjećamo se sigurno, što je vaša zasluga, ali i zasluga što naša regija prihvaća vrijednosti suživota i tolerancije. Bez sigurnosti ne možemo poduzeti ništa u smislu poboljšanja uvjeta naših građana te razvoja gospodarstva“, poručio je zamjenik župana Radin.
Porukama zahvale pridružio se i zamjenik gradonačelnika Grada Pule, Robert Cvek :
„Bespredmetno je isticati koliko je jedna uspješna i kvalitetna policija bitna za Pulu i Istru. Sve ono što poduzimate korespondira s onime što i mi želimo, a to je miran grad i uspješna i sigurna regija. Zajedničkim smo akcijama tome doprinijeli i tako ćemo i nastaviti“. 

Načelnik PU Istarske Alen Klabot istaknuo je kako je, tijekom godinu dana njegovog mandata, suradnja s Gradom Pulom i Istarskom županijom izuzetno dobra. Dobar sustav sigurnosti, smatra načelnik, važan je tijekom cijele godine za što je presudno imati zadovoljne policajce. U tom su smislu, dodao je, važni potpisani ugovori s Gradom Pulom, s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta policajaca.
Svim policajkama i policajcima u povodu Dana policije i blagdana zaštitnika policije Svetog Mihovila zamjenici Radin i Cvek uputili su najiskrenije čestitke i zaželjeli mnogo uspjeha u budućem radu. 
Završna aktivnost održana je u Domu hrvatskih branitelja, gdje je upriličena svečana akademija za policijske službenike, na kojoj su prisustvovali i zamjenik župana istarske županije Fabrizio Radin , zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek te predstavnici brojnih institucija i udruga, s kojima Policijska uprava istarska već godinama uspješno surađuje na održavanju povoljnog stanja sigurnosti. Nakon odavanja počasti hrvatskim policajcima i braniteljima, prikazan je video s fotografijama o trenutcima iz svakodnevnog života i rada policijskih službenika nekada i danas , a potom se prisutnima obratio načelnik  policijske uprave Alen Klabot. 
Svoje obraćenje prisutnima načelnik policijske uprave održao je s prigodnom čestitkom Dana policije svim policijskim službenicima, pri čemu im je zahvalio na ostvarenim rezultatima i trudu koji svakodnevno ulažu pri obavljanju svojih zadaća.

 

Fotogalerija sa svečane akedemije iz Doma hrvatskih branitelja na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1705061619605913

 

Pin It on Pinterest