Istarski policajci ostvarili vrhunske rezultate u sportu

Jučer je u kinu Europa u Zagrebu, održana svečanost dodjele odlikovanja policijskim službenicima za ostvarene vrhunske rezultate. Naime,  Ministarstvo unutarnjih poslova prepoznalo je važnost bavljenja sportom te je odlučilo dati potporu policijskim službenicima koji se bave sportskim aktivnostima i na taj način promiču ugled policije u zemlji i svijetu. Svečanosti u kinu Europa nazočili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za sport Janica Kostelić, brojni policijski visoki dužnosnici, predstavnici agencija, institucija, sveučilišne i akademske zajednice, sportaši, policijski službenici sportaši i brojni drugi.

Uz nagrađene policijske službenike, svečanosti su nazočili i policijski službenici iz svih policijskih uprava koji su ostvarili iznimne rezultate u sportu, a među njima je bilo i četvero djelatnika Policijske uprave istarske: policijska službenica za odnose s javnošću Nataša Rogić Jukopila, policijski službenik puškar Ivica Bolonović te policijski službenici Policijske postaje Pula-Pola Matija Čakarić i Ilija Jozepović. Nataša se istaknula svojim rezultatima u trail trčanju, Ivica u streljaštvu, Matija u košarci, a Ilija kao boksač te su nositelji medalja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Svojim djelatnicima iznimno se ponosi i načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot, koji im je čestitao na ostvarenim rezultatima te im je zaželio puno sreće na budućim natjecanjima.

Prilikom obraćanja ministar Božinović istaknuo je kako bavljenje sportom ide ruku pod ruku s policijskim poslom, bitno je za fizičko i mentalno zdravlje službenika i za lakše nošenje sa zahtjevnim i, nažalost ponekad rizičnim, radnim zadaćama. I ministar Božinović i zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić, kao povjerenik za sport, istaknuli su kako je zadaća ministarstva da odsada policajci sportaši ne nose sami teret treniranja i sudjelovanja na nacionalnim i svjetskim natjecanjima te će raditi na tome da im se osiguraju što bolji uvjeti za razvijanje sportskih vještina,  unaprijede uvjeti treninga i priprema za natjecanja. Također, ulagat će se u internu sportsku infrastrukturu, naglašavati njihova izvrsnost, a njihovi rukovoditelji imat će potpuno razumijevanje za njihove sportske obaveze.

Pin It on Pinterest