Dani energetske učinkovitosti – Pula, 4. do 7. listopada 2018.

HGK – Županijska komora Pula drugu godinu zaredom organizira gospodarsku manifestaciju Dani energetske učinkovitosti s ciljem osviještavanja o važnosti uštede energije. Zahvaljući dugogodišnjoj partnerskoj suradnji s Obrtničkom komorom Istarske županije, manifestacija se održava u sklopu 21. Obrtničkog sajma Istre, od 4. do 7. listopada na Karolini u Puli.

Kroz Dane energetske učinkovitosti želi se potaknuti suradnja i razmjena znanja u segmentu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije te omogućiti predstavljanje proizvođača i pružatelja usluga kvalitetnih i inovativnih proizvoda. Stoga se među izlagačima predstavljaju renomirane tvrtke čiji proizvodi zadovoljavaju kriterije energetske učinkovitosti, ali i načela održivog razvoja: od tvrtki za pružanje energetskih usluga, proizvođača različitih vrsta građevinskog materijala i toplinske izolacije i dr.

Zajednički nastup izlagača uz financijsku potporu HGK, prilika je da se na jednom mjestu poslovnim subjektima, ali i građanima, i zainteresiranoj javnosti predstave mogućnosti za uključivanje u projekte energetske učinkovitosti. Izlagače na štandu HGK posjetit će u 5. listopada učenici pulskih osnovnih i srednjih škola.

U sklopu manifestacije, HGK- ŽK Pula organizira i stručne sadržaje u prostorima ŽK Pula.U suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju i Istarskom regionalnim energetskom agencijom (IRENA) 4. listopada u 13 sati održat će se stručni skup Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u novogradnji. Idućeg dana, 5. listopada u 11 sati održat će se konferencija na temu Konferencija o prekograničnom poslovanju – Kako poslovati u Sloveniji, Italiji i Hrvatskoj, čiji su suroganizatori SPOT savjetovanje Obalno-kraške regije iz Kopra. (Detaljan program stručnih sadržaja dostupan je u privitku).

Na štandu HGK  6. listopada promovirat će se znakovi kvalitete „Izvorno hrvatsko“, i „Hrvatska kvaliteta“ s naglaskom na natječaj Ministarstva gospodarstva kojim se omogućava 100% financiranje troškova za ishođenje znakova kvalitete.

HGK-Županijska komora Pula, Hrvatski savjet za zelenu gradnju te Istarska regionalna energetska agencija (IRENA) organiziraju stručni skup:

„ENERGETSKA UČINKOVITOST I OIE U NOVOGRADNJI“

koji će se održati u četvrtak, 04.10.2018. godine s početkom u 13:00 sati

u prostorijama HGK-ŽK Pula (velika dvorana).

Cilj je Stručnog skupa prikazati mogućnosti uštede upotrebom obnovljivih izvora energije i kroz projekte energetske učinkovitosti te na koji način planirati gradnju.

PROGRAM STRUČNOG SKUPA

12.30  Registracija sudionika

13:00  Uvodni govor organizatora

HGK – ŽUPANIJSKA KOMORA PULA

HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU

ISTARSKA REGIONALNA ENERGETSKA AGENCIJA (IRENA)

13.15   Što donose izmjene i dopune Zakona o OIE i visokoučinkovitoj kogeneraciji

u kućanstvima, javnim zgradama, industriji i poljoprivredi

ŽELJKO LOVRAK, voditelj grupacije biomasa u zajednici OIE pri HGK

13.30 – Energetska učinkovitost i OIE u novogradnji

BAUMIT D.O.O.

ROCKWOOL ADRIATIC D.O.O.

HOLCIM HRVATSKA D.O.O.

YTONG POROBETON D.O.O.

RUDAN D.O.O.

GEOS D.O.O.

14.30   Predstavljanje inovativnog projekta „Park Priča“

Patrizia Milani, Concrete d.o.o.

HGK – Županijska komora Pula i SPOT svetovanje Obalno – kraške regije (Kopar) organiziraju Konferenciju o prekograničnom poslovanju Kako poslovati u Sloveniji, Italiji i Hrvatskoj koja će se održati 5. listopada 2018. u 11 sati  u  HGK – Županijskoj komori Pula, Carrarina 5.

Konferencija je namijenjena poduzetnicima iz Slovenije i Istarske županije, a održava se u sklopu manifestacije HGK – ŽK Pula Dani energetske učinkovitosti (Pula, 4.-7. listopada 2018.).

 

Program konferencije

11.00 – 11.10 Uvodni pozdrav
11.10 – 11.30 Kako pružati usluge u Sloveniji – upućivanje radnika u sklopu prekograničnog pružanja usluga

Gospodarska zbornica Slovenije

11.30 – 11.50 Kako osnovati poduzeće u Sloveniji

SPOT svetovanje Obalno – kraške regije

11.50 – 12.20 Pružanje usluga u Italiji

Slovensko deželno gospodarsko združenje iz Trsta

12.20 – 12.50 Prekogranično obavljanje usluga u Hrvatskoj

Hrvatska gospodarska komora

12.50 – 13.10 Kako registrirati djelatnost u RH

FINA

13.10 –  14.00 Razmjena vizitki i umrežavanje poduzetnika iz Slovenije i Istarske županije

Napomena:

Predstavnici Gospodarske zbornice Slovenije, SPOT svetovanja Obalno-kraške regije i Slovenskog deželnog gospodarskog združenja, predavanje će održati na slovenskom jeziku.

Pin It on Pinterest