Gradska knjižnica i čitaonica obilježila Međunarodni dan starijih osoba

U Čitaonici kluba umirovljenika u Puli danas je prigodnim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba, a u ime Grada Pule svim pripadnicima treće životne dobi čestitke je uputila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

„U partnerstvu s brojnim udrugama i institucijama, kao Grad aktivno podupiremo niz aktivnosti u koje se naši umirovljenici mogu uključiti. Na taj način naši sugrađani treće životni dobi imaju priliku družiti se i biti aktivan član društvene zajednice.  Zaštita i briga za starije možda je najbolji pokazatelj i ogledalo društva i tu Grad čini apsolutno sve što može kako bi umirovljenicima osigurao čim bolji društveni standard“, poručila je zamjenica gradonačelnika.

Okupljene je pozdravila i ravnateljica Gradske knjižnice i citaonice Nela Načinović koja je nabrojala brojne društvene aktivnosti i radionice koje umirovljenici mogu koristi u Čitaonici kluba umirovljenika, prvoj takve vrste koja je u Hrvatskoj otvorena, na što su, kako je rekla, umirovljenici izuzetno ponosni.

U zabavnom dijelu programa sudjelovali su učenici osnovne škole Monte Zaro. Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1990. da bi se diljem svijeta naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Pin It on Pinterest