RADOVI VRIJEDNI 4,3 MILIJUNA KUNA Sljedeći tjedan konačno počinje izgradnja rotora na vrhu Radićeve

U tijeku su završne pripreme prije početka izvođenja izgradnje kružnog toka za raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice. Izrađena je varijanta preregulacije prometa i s izvođenjem radova planira se započeti u prvoj polovici listopada, najavljuju iz Grada Pule.

Gradonačelnik Boris Miletić donio je službenu odluku o odabiru najpovoljnije ponude u otvorenom postupku javne nabave radi sklapanja ugovora za izvođenje radova u projektu izgradnje kružnog raskrižja Radićeva – Rizzijeva ulica. Kao što se očekivalo, s obzirom da je bila jedina zaprimljena ponuda, odabrana je ponuda pulske tvrtke Cesta d.o.o. koja iznosi 4,3 milijuna kuna (s PDV-om).

– U tijeku su završne pripreme prije početka izvođenja izgradnje kružnog toka za raskrižju Rizzijeve i Radićeve ulice. Izrađena je varijanta preregulacije prometa za vrijeme izvođenja radova, a održani su i sastanci s izvođačima radova i komunalnim društvima. Drugim riječima, zaokružuju se svi detalji ove značajne investicije, kojom će se kvalitetno riješiti prometno pitanje u tom dijelu grada i povećati razina sigurnosti prometovanja. S izvođenjem radova planira se započeti u prvoj polovici listopada, odgovorili su nam iz Grada Pule.

Izgledno je da bi radovi na vrhu Radićeve ulice mogli započeti nakon “produženog vikenda” i Dana nezavisnosti (ponedjeljak, 8. listopada), a prema ugovoru rok izvođenja radova je maksimalno 75 dana pa bi to značilo da bi radovi trebali biti gotovi do Božića.

Projekt će obuhvatiti izgradnju četverokrakog kružnog raskrižja na spoju Radićeveve, Rizzijeve i Budicinove ulice. Vanjski polumjer prstena kružnog toka iznosit će 11,5 metara, dok će polumjer centralnog otoka biti šest metara. Kružni tok bit će jednotračan. Na budući rotor na vrhu Radićeve ulice treba se nadovezati i rekonstrukcija križanja Rizzijeve i Voltićeve, gdje će se, također, izgraditi kružni tok. Zahvat će biti duljine od oko 260 metara s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te dva nova ugibališta za autobuse.

Vrh Radićeve ulice dugogodišnja je kritična točka pulskog prometa, ponajviše zbog nepoštivanja prometnih znakova u Rizzijevoj ulici. Izgradnja rotora najavljivana je kao rješenje koje će tome stati na kraj. Projekt je kroz posljednjih nekoliko godina mijenjan, u njega su ubačeni “desni skretači” iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici koji bi trebali dodatno doprinijeti sigurnosti i protočnosti prometovanja jer na taj način vozila ne bi trebala opterećivati sam kružni tok.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest