Započinje izgradnja kružnog raskrižja na križanju Rizzijeve, Radićeve i Budicinove ulice

Sukladno najavama, nakon završetka turističke sezone započinje izgradnja četverokrakog kružnog raskrižja na križanju Rizzijeve, Radićeve i Budicinove ulice.

Radovi započinju u  utorak, 9. listopada 2018. godine, od kada će predmetno raskrižje biti zatvoreno za prometovanje uz osigurane obilazne pravce.

Grad Pula će ovom značajnom prometnom investicijom vrijednom 4,3 milijuna kuna s uključenim PDV-om, riješiti problematiku predmetnog raskrižja i povećati razinu sigurnosti svih sudionika u prometu.

Duljina zahvata obuhvaća oko 280 metara prometne površine s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, a u sklopu radova djelomično će se rekonstruirati i prometnice koje se priključuju na to raskrižje.

Kružno raskrižje imat će i desne skretače iz Radićeve prema Rizzijevoj ulici koji će dodatno doprinijeti sigurnosti i protočnosti prometovanja jer vozila neće opterećivati kružni tok.

Izvođač radova je pulsko društvo Cesta d.o.o. izabrano kao najpovoljniji ponuditelj u otvorenom postupku javne nabave za izgradnju kružnog raskrižja, a ugovorni rok izvođenja radova je 75 dana.

Od utorka, 9. listopada, od 9:00 sati, Pulapromet će preusmjeriti linije 2a (Verudela-Šijana), 3a (Šijana-Verudela), 27a (Pula-Vinkuran-Pula), 28 i 28a (Pula-Premantura-Pula) na način da će autobusi prometovati Kranjčevićevom ulicom pored Suda, Keršovanijevom ulicom, Tomasinijevom ulicom do semafora na Verudi i potom će skrenuti lijevo prema Vidikovcu. Autobusi će u povratku koristiti istu trasu.
Stajališta u Rizzijevoj ulici i prvo stajalište u Voltićevoj neće biti u funkciji, a zamjenska će biti ostala dva ugibališta u Voltićevoj ulici.

Ovim putem zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju tijekom odvijanja radova te ih pozivamo na poštivanje privremene  regulacije prometa.

Pin It on Pinterest