Info dani za udruge u Istri 2018.

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i ove godine od 15. do 20. listopada organizira Info dane za udruge. Info dani namijenjeni su svim udrugama s područja Istarske županije, njihovim članovima i članicama te ostalim organizacijama civilnog društva i zainteresiranima za civilni sektor, onima koji razmišljanju pokrenuti udrugu i aktivirati se u društvu kroz djelovanje udruge.

Cilj Info dana za udruge u Istri 2018. je upoznati udruge s aktualnim događanjima u civilnom sektoru te će se kroz nekoliko dana održati niz ciljanih predavanja:

udruge će imati priliku od predstavnika Ministarstava i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske saznati više informacija o aktualnim natječajima iz ESF-a, ali i drugih programa, kao i o onima u najavi.

Jedan će dan biti posvećen uvjetima i zakonskim obvezama kod prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći koje će predstaviti Ured državne uprave, dok će nekoliko udruga predstaviti svoja iskustva i primjere dobre prakse.

Važno je istaknuti i predavanje predstavnika Porezne uprave koje će biti usmjereno poreznom statusu udruga, s posebnim naglaskom na obavljanje gospodarske djelatnosti, a čemu će prethoditi predavanje namijenjeno svima koji se dvoume između osnivanja udruge i tvrtke.

Kroz sve navedene aktivnosti cilj je udrugama pružiti za njih važne i aktualne informacije, predstaviti njihovu ulogu i djelovanje široj javnosti, umrežiti ih, stvoriti partnerstva te nove razvojne prilike.

Svaka udruga u Istarskoj županiji može pronaći zanimljivu temu za sebe, neovisno da li je tek na početku svog djelovanja ili iza sebe ima dugogodišnje iskustvo. Zanimljiva predavanja održat će se u Puli i Pazinu s krajnjim ciljem razvoja šire zajednice kroz djelovanje udruga.

 Info dane za udruge u Istri 2018. moguće je pratiti putem Facebook eventa Info dani za udruge u Istri 2018, te na stranici Zaklade www.civilnodrustvo-istra.hr.

Pin It on Pinterest