Na Općinskom sudu u Puli podignuta OPTUŽNICA PROTIV UČITELJICE KOJA JE UDARALA SVOJE UČENIKE, MOGLA BI DOBITI DO PET GODINA ZATVORA

Zbog sumnje da je 47-godišnja učiteljica fizički i emocionalno maltretirala pet svojih učenika, Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Općinskim sudom u Puli optužnicu protiv nje zbog počinjenja pet kaznenih djela povrede djetetovih prava.

U izvješću DORH-a stoji da je navedena učiteljica od rujna 2017. do 17. siječnja ove godine, u jednoj osnovnoj školi na području Istarske županije, kao učiteljica, svjesna da svojim ponašanjem ugrožava pravilan psihički i emocionalni razvoj petoro maloljetnih učenika, te da im nanosi fizičku i emocionalnu bol, za vrijeme održavanja nastave u više navrata na različite načine udarala ove učenike. Time je kod ove djece izazvala strah te emocionalnu i fizičku bol, navodi se u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva.

Učiteljicu se tereti po članku 177. stavka 2. Kaznenog zakona gdje stoji da „tko zlostavi dijete ili ga prisili na pretjerani rad ili rad koji ne odgovara njegovoj životnoj dobi, na prosjačenje ili ga navodi na drugo ponašanje koje je štetno za njegov razvoj ili na drugi način grubo povrijedi djetetova prava, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina“. Tužilaštvo nije navodilo o kojoj se školi radi, niti u kojem mjestu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest