Policija privela serijskog provalnika

Pazinska je policija, u suradnji s labinskom, pulskom i rovinjskom policijom, utvrdila sumnju da je 41-godišnji hrvatski državljanin počinio trinaest kaznenih djela, od čega jedanaest teških krađa, jednu krađu i jedno oštećenja tuđe stvari.

Muškarca se sumnjiči da je od 19. kolovoza do 9. rujna, na području Lupoglava, provalio u dvije vikend kuće i tri ugostiteljska objekta. Tijekom dana 19. kolovoza provalio je u vikend kuću u naselju Barbići te je otuđio novac, čime je dvoje njemačkih državljana u dobi od 37 i 28 godina oštetio za više tisuća kuna. Slijedećeg dana provalio je u ugostiteljski objekt u naselju Vranja te je otuđio novac i oštetio 60-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. U noći s 25. na 26. kolovoza, osumnjičeni je provalo u još dva ugostiteljska objekta u Lupoglavu te je iz oba otuđio novac, dok je u jednom objektu provalio i u aparat za klađenje. Time je 38-godišnjakinju oštetio za više stotina kuna, a 50-godišnjakinju za nekoliko tisuća kuna. Posljednju provalu na području Lupoglava počinio je početkom rujna, kada je u naselju Brest pod Učkom provalio u vikend kuću i otuđio razne alate, elektroničke uređaje, posuđe, plinske boce i druge predmete, čime je 78-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policija je utvrdila kako je osumnjičeni počinio kaznena djela i na području Raše, Pule i Žminja. Na području Raše, osumnjičeni je u razdoblju od 23. srpnja do 17. kolovoza, četiri puta provalio u vikend kuće. U vikend kuću u naselju Trgetari provalio je dva puta, prvo 23. srpnja, a potom u noći sa 16. na 17. rujna te je otuđio novac, kamere, tablete, prijenosno računalo, mobitel, satove, novac i druge predmete, čime je 37-godišnjeg njemačkog državljanina i 27-godišnjeg britanskog državljanina oštetio za ukupno više tisuća kuna. U naselju Brgod je 24. srpnja, iz kuće za odmor, otuđio naočale, mobitel i druge predmete, čime je 49-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više tisuća kuna, a potom je u noći s 1. na 2. rujna, u naselju Sveti Lovreč Labinski, provalio u kuću za odmor i otuđio torbe s dokumentima, novcem i bankovnim karticama, nakon čega je ispred kuće probušio gumu na automobilu Ford. Time je 61-godišnju njemačku državljanku oštetio za više tisuća kuna.

Osumnjičeni je u razdoblju od 25. do 27. rujna, u Rudarskoj ulici u Vodnjanu, provalio u kuću u izgradnji i otuđio pretvarač energije, rasvjetna tijela i druge predmete, čime je 58-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna. Također ga se tereti da je tijekom kolovoza, u Trinajstićevoj ulici u Puli, iz zgrade u izgradnji, otuđio nekoliko prozora, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na području Žminja, odnosno naselja Laginji, osumnjičeni je 5. listopada, zajedno s 45-godišnjakom, provalio u kuću i otuđio novac i nakit, čime su 37-godišnjeg vlasnika oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osumnjičeni 41-godišnjak je 6. listopada priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je 45-godišnjak priveden 7. listopada, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.

Pin It on Pinterest