U HGK – ŽK Pula održana konferencija o prekograničnom poslovanju

U sklopu poslovne manifestacije Dani energetske učinkovitosti, 5. listopada u HGK – Županijskoj komori Pula održana je konferencija o prekograničnom poslovanju – Kako poslovati u Sloveniji, Italiji i Hrvatskoj.

Pozdravljajući okupljene poduzetnike i goste iz Italije i Slovenije, predsjednica HGK – ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je da danas na tržištu Europske unije uspješno posluju brojne hrvatske tvrtke, stoga je nužno temeljito i stručno prepoznati sve sektorske posebnosti koje pojedino tržište ima u zakonodavnom i svakom drugom smislu, oslanjajući se na potporne institucije u stručnom savjetovanju i umrežavanju.

Istarsko gospodarstvo ima dugu tradiciju prekograničnog poslovanja, a jedan od novijih primjera prekogranične suradnje u kojem sudjeluje HGK-ŽK Pula jest projekt u sklopu Interreg Adrion programa – Eco Nautinet.

Predsjednik Primorske gospodarske zbornice Kopar Ivan Majcen rekao je kako poslovanje prekograničnog područja nudi bezbroj dodirnih točaka – od turizma, logistike, industrije kao i ostalih djelatnosti koje su zajedničke na prostoru od Trsta, slovenskog Primorja i cijele Istre i to treba iskoristiti.

Predavanje o uvjetima za obavljanje djelatnosti u trima državama održali su predstavnici Gospodarske zbornice Slovenije, SPOT savjetovanja Obalno kraške regije, Slovenskog regionalnog gospodarskog udruženja Trst, Hrvatske gospodarske komore i Financijske agencije.

HGK-ŽK Pula organizirala je konferenciju u suradnji sa SPOT savjetovanjem Obalno kraške-regije Kopar. U sklopu konferencije održano je i umrežavanje poduzetnika, a gosti iz Italije i Slovenije posjetili su i štand HGK na Obrtničkom sajmu Istre te Ustanovu centar za istraživanje materijala Istarske županije Metris.

Pin It on Pinterest