Najavljen 9. stručni skup predškolskih ustanova Istarske županije

Danas se u Gradskoj palači održala tiskovna konferencija povodom najave 9. stručnog skupa predškolskih ustanova Istarske županije koji će se održati 15.10.2018.godine  u svečanoj dvorani Tone Peruško, Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, Ronjgova 1, u Puli.

U ime Grada Pule prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci  koja je istaknula zadovoljstvo da je Grad Pula suorganizator jednog ovako važnog skupa koji će doprinjeti poboljšanju kvalitete pružanja usluga u predškolskim ustanovama.

„U korak smo s vremenom i potrebama naše djece, njihovih roditelja.“ dodala je Puh Belci te zahvalila Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, Fakultetu za odgoj i obrazovne znanosti  i gradskim dječjim vrtićima što sudjeluju u ovakvim programima pružajući najmlađima samo najbolje.

„Vjerujem kako kroz usavršavanje i razmjenu iskustava te želji za poboljšanjem zajednički uvelike doprinosimo zdravlju djece za budućnost. Hvala svima koji su dio ove  priče.“ rekla je Puh Belci.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović naglasio je važnost ovakvih skupova jer se upravo na njima prenose nova saznanja i iskustva.

Rekao je kako je važno voditi računa o takvim stvarima jer djeca dvije trećine obroka pojedu za vrijeme boravka u ustanovi, stoga je važno da ta hrana bude kontrolirana i prilagođena njihovom uzrastu kako bi kasnije imali zdravo dijete i prevenirali razne bolesti.

Prodekanica Fakulteta za odgoj i obrazovanje dr. sc. Mirjana Radetić – Paić nadovezala se na g. Stojanovića te rekla kako smatra i ona važnost intervencije već u ranom djetinjstvu kako bi djeca kasnije bila zdrava i izrasla u zdrave ljude, te zahvalila Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije na edukacijama koje zajedno s Fakultetom  provode.

Tiskovnoj konferenciji prisustvovale su i ravnateljice Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević,  ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Sanja Subotić  i ravnateljica Dječjeg vrtića Rin Tin Tin Tamara Brussich. U njihovo ime obratila se Mariza Kovačević istaknuvši kako vrtići ulažu u kuhinju, osoblje i pružanje djeci onog najboljeg, te kako u sklopu razgledavanja vrtića za Dane otvorenih vrata uvijek gledaju u pojedinim vrtićima  pripremiti i zdravu zakusku kako bi se roditelji upoznali s projektom „Zdrave hrane“ koja se provodi kroz ustanove.

Pin It on Pinterest