ROVINJ: Prljavo kazalište uvodi građane u Novu 2019. godinu

Gradsko klizalište na opće oduševljenje djece i “starih” klizača otvara se 8. prosinca i zatvara 13. siječnja, čime klinci klinceze u odnosu na lani, dobivaju ledeni zimski raspust-Novost i dječji doček Nove u podne, kao i odličan program 10. RMF-a.

Gradsko klizalište, lani prvi put postavljeno u Rovinju, na rivi i nadomak mora, ove će godine biti ne samo veće i raskošnije opremljeno, već i nadopunjeno radom klizačkih trenera, odnosno dužim rokom trajanja. Naime, s obzirom da je ono lanjske godine izazvalo veliki interes, a potom i opću žalost jer je bilo “srušeno” u vrijeme zimskih školskih praznika, odlučeno je da se klizalište otvara 8. prosinca i zatvora 13. siječnja.

Za male doček u podne

Upravo ova informacija, uz podatak da će klizalište biti dimenzija 10 puta 25 četvornih metara, izrečena je jučer na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavljen i djelić bogatog i raznovrsnog programa blagdanskih događanja ujedinjenih pod imenom “Rovinjska blagdanska čarolija”.

Kako se moglo čuti, uz klizalište će na Trgu biti postavljen i šator u kojem će razne Udruge i pojedinci organizirati kreativne radionice. Što se tiče najmlađih, novost je i da će za njih, uz animaciju, biti organiziran i svečani doček Nove godine u

podne, kao i vikend glazbeni programi u blizini malog mola.

Što se pak tiče odraslih, za njih će ispraćaj stare i doček nove, biti organiziran u pravo vrijeme. Tako će, u režiji Turističke zajednice grada Rovinjam Silvestrovo proći uz domaći Party band i “Prljavo kazalište”, kao i neizostavni vatromet.

Jubilarni RMF

Također, uz brojne novosti koje ove godine nudi program blagdanskih i prosinačkih događanja, valja izdvojiti i jedan “stari” i etablirani. Naime, 10. jubilarni RMF (Rovinj Music Festival), koji će se odvijati u vremenu od 27. do 29. prosinca bit će u znaku odličnih koncerata.

Kako se moglo čuti, ovogodišnji RMF neće imati natjecateljski dio, već će najbolji bendovi iz proteklih devet godina imati svoj zvjezdani nastup, a uz njih će, i to u revijalnom dijelu, nastupiti i Atomsko sklonište, Šajeta, Alen Vitasović, Night ekspres, Nenos Belan Titos boys, Rovinj music lab i gosti.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest