Grad Vodnjan-Dignano predstavljen u Međimurju

Proteklog su vikenda predstavnici Grada Vodnjan – Dignano zajedno sa članovima Kulturno-umjetničkog društva (KUD-a) „Vodnjan“ boravili u Općini Nedelišće, u Međimurskoj županiji, gdje je održana već tradicionalna manifestacija „Dani zahvalnosti u Nedelišću“ posvećena promociji starih zanata i gastronomiji. Delegaciju Grada predvodio je Zamjenik gradonačelnika Enea Codacci.

Tom je prigodom, na posebno uređenom štandu, posjetiteljima manifestacije predstavljena turistička ponuda Grada Vodnjan-Dignano te autohtoni poljoprivredni proizvodi sa područja Vodnjanštine, ekstadjevičansko maslinovo ulje i vino.

U sklopu programa održana je prezentacija i promocija nadolazeće međunarodne manifestacije „14. Dani mladog maslinovog ulja – XIV Giornate dell’olio d’oliva novello“ koja će se održati u Vodnjanu od 16.-18. studenoga 2018. godine.

U kulturno-umjetničkom djelu manifestacije nastupili su članovi KUD-a „Vodnjan“, koji su se brojnoj nazočnoj publici predstavili svojim bogatim programom tradicionalnih istarskih pjesama i plesova.

Inače, ovo već tradicionalno predstavljanje autohtonih proizvoda, tradicije i kulture Vodnjanštine u Međimurju rezultat je višegodišnje suradnje Grada Vodnjan – Dignano i Općine Nedelišće.

Pin It on Pinterest