Pula najbrže izdavala građevinske dozvole u 2019.

Prema podacima analize koje je proveo portal gradonačelnik.hr o postupku, odnosno rokovima ishođenja građevinskih i uporabnih dozvola u hrvatskim gradovima, Pula je prvi grad u Hrvatskoj po brzini izdavanja građevinski dozvola. Naime, u prva tri mjeseca ove godine na dozvolu se u prosjeku na razini države čekalo 29 dana, a najbrži grad od njih 30 koji su u sustavu e-dozvola bila je Pula, u kojoj se na ishođenje dozvole čekalo tek 13 dana.

Gradonačelnik Boris Miletić ističe kako je izdavanje građevinskih dozvola preduvjet je rasta i razvoja gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta, što smatar iznimno značajnim, te će Grad Pula i nadalje težiti biti pozitivan primjer efikasne gradske uprave na koristi građana.

„Izdavanje akata o gradnji spuštanjem ovlasti sa državne na lokalnu upravu, jedan je od rijetkih, ali izrazito pozitivan primjer funkcionalne decentralizacije. U  svakodnevnom dijalogu s građanima i poduzetnicima trudimo se biti maksimalno efikasni i na usluzi pa je tako Pula još 2008. godine, dakle pred vise od 10 godina, kao pionir prva u Hrvatskoj uvela potpuno elektroničko uredsko poslovanje i e-potpis u svakodnevni rad gradske uprave. Zahvaljujući brojnim pametnim rješenjima koje smo od tada uveli značajno se smanjio obim papirologije, ali i ubrzao način rješavanja predmeta, što građanima i gospodarstvenicima omogućuje uštede vremena i novaca te bržu realizaciju s time povezanih projekata.

No, treba naglasiti kako rok za izdavanje građevinske dozvole dobrim dijelom ovisi i o kvaliteti i cjelovitosti projektne dokumentacije. Drugim riječima, ako investitor uz zahtjev za izdavanje građevinske dozvole preda svu potrebnu dokumentaciju izrađenu u skladu s prostornim planom te priloži podatke o vlasnicima susjednih nekretnina i njihove pisane suglasnosti za izdavanje građevinske dozvole, Grad Pula dozvolu može izdati u zaista kratkom vremenu“, istaknuo je pulski gradonačelnik.

Cjelokupnu analizu možete pogledati preko poveznice:

http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/samobor-i-dalje-najbrzi-i-izdavanju-gra%C4%91evinskih-dozvola-s-jednim-djelatnikom-dvostruko-brzi-od-drzavnog-prosjeka

Pin It on Pinterest