Održani 4. susreti Bošnjaka jugoistočne Europe

U Domu hrvatskih branitelja jučer su održani 4. Susreti Bošnjaka jugoistočne Europe u organizaciji Bošnjačke nacionalne zajednice Pule. U ime Grada Pule manifestaciji je prisustvovala Lena Radunić iz Upravnog odjela za kulturu Grada Pule.

Događaj je bio i humanitarnog karaktera te je cijelokupni iznos namijenjen uređenju kabineta glazbene umjetnosti pulske Gimnazije.

Ovaj događaj promiče multikulturalnost kao odgovor na izazove suvremenog života. U ovo doba velikih ekonomskih, društvenih i političkih previranja i imigracija, ovakva manifestacija veliki je korak i izazov razvoju multikulturalnosti.

Iz Bošnjačke nacionalne zajednice poručili su sljedeće: „Želimo ovim okupljanjem pokazati svoja znanja i vještine proizašle iz dugogodišnjeg rada, suradnje i zajedništva. Prezentiramo našu kulturu, običaje i tradiciju u različitim sredinama u kojima smo manjina. Kroz program potičemo vrednote ustavnog poretka RH i dijalogom unaprjeđujemo toleranciju i uspostavljanje multietničkog povjerenja. Manifestacija ima i značajan utjecaj na turizam i gospodarstvo grada Pule i Istarske županije, jer se na ovakav način vidi trpeljivost i jedinstvo gdje ljudi različitih vjerskih i nacionalnih opredjeljenja žive jedni s drugima. Osim toga, ovakvim susretom razmjenjuju se iskustva i problemi s kojima se bošnjaci susreću u svojim sredinama i pokušavaju pronaći rješenja na zadovoljstvo manjinaca i sredina u kojima žive.”

Fotogalerija na linku:

https://www.facebook.com/pg/pulskasvakodnevnica/photos/?tab=album&album_id=1738020266310048&__xts__%5B0%5D=68.ARA6YNAUKyCo_RF7T4t0M1lOIDbfv8qPUqSFexVuKUQ6TmevZ0vPTJG4GnCL-bsUiTXsjXR4NIZjaZEjG7TNN8WIalDv7399VfQK7h54augSMSHwOWFiYpKMZtt1mAOMOAqDuHFHR5P2YYjtl4RvHWa4TcycFlDGZlKJHycLnq68JajJaScIBEFflkCgDhDIEdA3GePMpN0&__tn__=-UC-R

 

Pin It on Pinterest