PULSKA BOLNICA TRAŽI SPECIJALIZANTE Najviše liječnika fali na hitnom prijemu. Tražilo ih se šest, a javio se samo JEDAN KANDIDAT

Bolnica traži liječnike za gotovo sve odjele. Zanimljivo je da je bolnica tražila tri specijalizanta kardiologije, a javilo se njih 11. Za specijalizaciju alergologije i kliničke imunologije javilo se četvero kandidata, a bolnica traži samo jednog. Za pulmologiju se pak nitko nije javio.

Pulska Opća bolnica sustavno radi na privlačenju novog liječničkog kadra kojeg, kao što je poznato, kronično nedostaje. Krajem rujna raspisan je natječaj za prijem doktora medicine na specijalizaciju, a tražilo se njih 27. Ravnateljica bolnice doc dr. sc. Irena Hrstić potvrdila je da je aktualni natječaj završen 13. listopada, no još postoji mogućnost da neke prijave stignu običnom poštom.

– Na natječaj se prijavilo 28 osoba, s time da su se neki prijavili na više specijalizacija. Po zaprimljenoj dokumentaciji, analizirat će se prihvatljivost kandidata prema uvjetima natječaja. Potom kandidati prolaze psihološko testiranje, nakon čega slijedi razgovor pred peteročlanim Povjerenstvom za izbor specijalizanata. Procedura od završetka natječaja do odabira traje oko mjesec dana, istaknula je dr. Hrstić.

Iz raspisanih specijalizacija vidljivo je da bolnica traži liječnike za gotovo sve odjele. Očito najviše liječnika nedostaje u Hitnoj medicini gdje se tražilo šest specijalizanata, a javio se samo jedan. Zanimljivo je da je bolnica tražila tri specijalizanta kardiologije, a javilo se njih 11. Traže i tri specijalizanta psihijatrije, a na natječaj su stigle dvije ponude. Između ostalog, bolnica ima potrebu i za jednim specijalizantom anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, a javilo se dvoje kandidata. Bolnici već dugo vremena kronično nedostaje i dermatolog. Na natječaj za dermatologiju i venerologiju stigle su dvije ponude, a bolnica je tražila jednog izvršitelja. Za specijalizaciju alergologije i kliničke imunologije javilo se četvero kandidata, a bolnica traži jednog.

Interesa ima i za specijalizaciju gastroenterologije za što su stigle tri ponude, a za tu su specijalizaciju raspisana su dva mjesta. Za pulmologiju se nitko nije javio, a za specijalizaciju iz nefrologije za jedno mjesto konkurira troje kandidata. U ovom valu specijalizacija bolnica je raspisala natječaj i za dvije specijalizacije s područja ortopedije i traumatologije na što se javilo dvoje zainteresiranih. Za infektologiju se javio jedan izvršitelj, koliko bolnica i traži, a jedna ponuda stigla je i za ginekologiju i opstetriciju. Za specijalizaciju iz pedijatrije stigle su dvije ponude, a natječajem se traži jedan izvršitelj.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest