UPRAVA PREDLAŽE HADŽIĆA I SVEČAROVSKOG u Nadzorni odbor Uljanika

Uprava Uljanika će u Nadzorni odbor imenovati Samira Hadžića i Ranka Svečarovskog koji su bili kandidirani na skupštini 16. listopada ove godine, priopćeno je u ponedjeljak iz Uljanika.

“Nakon što Skupština dioničara društva Uljanik d.d. nije izabrala Nadzorni odbor, Uprava društva pozvala je prošli tjedan sve ključne dioničare da predlože svog člana radi imenovanja putem odluke Trgovačkog suda. Prema jedinom pristiglom prijedlogu svih sindikata i Stožera za obranu brodogradnje Uljanik, Uprava će u NO imenovati Samira Hadžića i Ranka Svečarovskog. Spomenuti radnici su putem protuprijedloga bili kandidirani i na Skupštini 16. 10. 2018. godine”, kaže se u Uljanikovu priopćenju.

Dodaje se da je “zajednički cilj Uprave, sindikata i Stožera ustrojiti novi NO koji će imenovati novu upravu te stvoriti pretpostavke za uredno funkcioniranje sustava Uljanika u trenucima dok dvoje ključnih brodovlasnika procjenjuje daljnje korake vezane uz dvije gradnje koje su okosnica proizvodnog programa Uljanik Brodogradilišta.

Dioničari Uljanika na redovnoj su glavnoj skupštini prošli tjedan izabrali samo jednog člana nadzornog odbora, Nenada Kapuralina, pa Trgovački sud u Pazinu mora imenovati još dva člana da bi NO mogao funkcionirati.

NO Uljanika ima pet članova,   a da bi mogao funkcionirati mora ih imati najmanje tri.

Oko 1500 radnika Uljanika u ponedjeljak je, nakon što su stupili u štrajk, izašlo na ulice, a predsjednik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac je rekao kako traže da Uprava dođe pred radnike, da im objasni zašto nema plaće za rujan te da predsjednik Uprave Gianni Rossanda podnese ostavku.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest