NOVO STUDENTSKO SREDIŠTE NA FET-u: Coca-Cola preuređuje bivši mini-restoran “Indeks”

Kada prostor bude adaptiran i opremljen, a početak radova se očekuje ovih dana, studenti će dobiti nove, suvremeno opremljene prostore za druženje, slušanje predavanja, sudjelovanje u radionicama i različitim raspravama, učenje te rad na projektnim zadacima, ali i razvijanje kreativnih i poduzetničkih zamisli.

Zatvoren je nekadašnji mini-restoran “Indeks” u prizemlju nove zgrade Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” u Preradovićevoj ulici i na njegovom će mjestu biti uređeno studentsko središte. Uredit će ga tvrtka Coca-Cola Hrvatska koja je proljetos raspisala projektni natječaj “Stanica 50”. Na njega se prijavilo pet hrvatskih javnih sveučilišta. Brojem glasova dobivenih od studenata i drugih građana na mrežnim stranicama donatora, izabrani su dubrovačko, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku te Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Za uređenje studentskog središta natjecala su se i sveučilišta u Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Besplatni programi

Kada prostor bude adaptiran i opremljen, a početak radova se očekuje ovih dana, studenti će dobiti nove, suvremeno opremljene prostore za druženje, slušanje predavanja, sudjelovanje u radionicama i različitim raspravama, učenje te rad na projektnim zadacima, ali i razvijanje kreativnih i poduzetničkih zamisli. Nakon uređenja, Coca-Cola će studentsko središte – klub predati Sveučilištu, koje će njime upravljati u suradnji sa Studentskim zborom. Svi će programi ovdje biti besplatni, prostor se neće moći koristiti u komercijalne svrhe.

Projekt “Stanica 50” vrijedan je više od milijun kuna, a podržavaju ga tri ministarstva, znanosti i obrazovanja, regionalnog razvoja i fondova EU-a te demografije, obitelji, mladih i socijalne politike. Ovime, među ostalim akcijama, donator obilježava 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj. Coca-Cola će urediti prostore u suradnji s tvrtkom Lotus Group te osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu.

Izvor:  https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest