Posebni programi povodom obljetnice Kina Valli // 30. i 31. listopada

2008. godine, nakon višemjesečne adaptacije jedinog pulskog kina i povodom 55. Pulskog filmskog festivala otvorena je nova suvremena dvorana.

Zgrada kina, veliku je društvenu ulogu imala od samih početka 20. stoljeća i zadržala je taj status i dan danas, što potvrđuje odlična posjećenost proteklih u 10 godina – 783.519 posjetitelja, odnosno statistički, kao da je svakoga dana posljednjih deset godina jedna dvorana u potpunosti ispunjena.

Od skromnih početaka, entuzijazmom i kvalitetnim filmskim kao i popratnim programima, Kino Valli profiliralo se u zabavno, kulturno i edukativno ishodište sa filmskim, izložbenim i glazbenim programima, ali i programima nastalih u vlastitoj režiji, poput Filma u školi i Matineja za umirovljenike, te nizom gostujućih festivalskih programa i projekata u suradnji sa brojnim udrugama.

Povodom prvih deset zajedničkih godina u Kinu Valli,  Javna ustanova Pula Film Festival pripremila je posjetiteljima dva dana, 30. i 31. listopad, posvećena okruglom jubileju. Raznolik filmski program započinje 30. listopada Matinejom za umirovljenike , dok će se u 18 sati predstaviti prvi hrvatski prijevod biografije Alida Valli: Oči, krik na kojemu će prisustvovati autor Nicola Falcinella, te prevoditeljica Ljiljana Kragulj. Nakon razgovora s autorom slijedi projekcija filma  Oči bez lica u kojemu glavnu ulogu igra Alida Valli. Ulaz je slobodan.

Dvodnevni raznovrsni program za sve uzraste, uz cijenu ulaznice od 10,00kn po projekciji, donosi u 17 sati filmove za djecu, u 19 sati filmske klasike iz 60.-ih godina, a u 21 sat večernje filmove od kojih će se posljednjeg dana listopada, povodom Noći vještica, prikazati i istoimeni film.

Pin It on Pinterest