ZAPRIMLJENO VIŠE OD 200 DOJAVA GRAĐANA: Iščupane limarije sa zgrada, poplavljene rive i podrumi, srušena stabla…

Jugo koje je jučer divljalo Istrom izazvalo je niz problema. Od 13 pa do 23 sata, zbog najavljenih vremenskih nepogoda Županijski centar 112 Pazin zaprimio je više od 200 dojava građana o problemima na području Istre.

Po dojavama građana angažirane su nadležne službe (održavanje cesta, HEP, MRCC Rijeka, Lučka kapetanija, komunalna poduzeća, vatrogasci) i to na otklanjanju posljedica nevremena – iščupane limarije s zgrada u Novigradu i Poreču, plavljenju podrumskih prostorija u Labinu i Kršanu, uklanjala su se porušena stabala, grane, kamenje, šljunak, voda i razbacana plastična signalizaciai na prometnicama.

Bilo je i nestanaka električne energije (dijelovi područja Pazina, Pule, Poreča i Buja još su bez struje te će se kvarovi rješavati tijekom jutra), odvezana su pojedina plovila, a zaprimljen je i zahtjev za pomoć dvojici surfera na području Umaga.

Cesta D75 na Antenalu bila je zatvorena za sav promet zbog vode na kolniku (“visokog mora”) od 12.30 do 14.50, od 21.45 do 21.55 i od 22.40 do 05.40 sati, zatvorena je bila i cesta ŽC 5042 Višnjan – Tićan od 19.45 do 20.50 sati zbog stabla na kolniku.

Vatrogasci su imali preko 90 intervencija na piljenju stabala i grana te uklanjanju istih s prometnica, ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija, saniranju limova i krovova na zgradama, a koji su predstavljali opasnost za ljude i materijalna sredstva. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama uslijed vremenskih nepogoda.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest