Zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci nazočila prezentaciji i radionici rezidbe maslina na Usponu Sv. Stjepana

„Istra je jedna od najuspješnijih regija u proizvodnji maslinovog ulja, nadaleko prepoznata i priznata na svjetskoj karti, čemu naši pulski maslinari daju veliki doprinos. Grad Pula će, kao i uvijek do sada, pružiti punu podršku našim vrijednim maslinarima kako bi još značajnije razvijali ovu perspektivnu granu poljoprivrede.“, istaknula je Elena Puh Belci zamjenica gradonačelnika Pule prilikom današnje prezentacije i radionice rezidbe maslina, u vlasništvu Grada Pule, na Usponu Sv. Stjepana u organizaciji Agroudruge “Maslina” Pula.

Rezidbi se odazvalo 15-ak maslinara – članova Agroudruge a kvalitetu iste osigurao je izvrsni diplomirani inženjer agronomije Edi Družetić, veteran modernog hrvatskog maslinarstva i jedan od najboljih poznavatelja istarskih maslinika i ulja, koji je osobno vodio prezentaciju.

Sav otpadni materijal ove rezidbe zbrinulo je trgovačko društvo Pula Herculanea d.o.o.

Pored edukacije, ova aktivnost Agroudruge imala je za cilj promidžbu uzgoja maslina na svakoj slobodnoj poljoprivrednoj površini u urbanom dijelu grada Pule.

Posjetimo, prošle godine je Agroudruga „Maslina“ Pula službeno uselila u  prostore na Trgu I Istarske brigade 1 koje im je dodijelio Grad Pula čime je i na taj način pružena podrška razvoju te cjelokupnoj promociji maslinarstva na našem području i uključivanju još većeg broja maslinara.

Agroudruga „Maslina“ Pula osnovana je u siječnju 2020. godine te je okupila maslinare s područja grada Pule na kojem ima oko 40.000 maslina. Agroudruga broji više od 50 članova te nastupaju na smotrama i osvajaju prestižne nagrade. Ciljevi Agroudruge „Maslina“ Pula su razvoj i unaprjeđenje maslinarstva Pule i okolice, postizanje izvrsnosti u maslinarskoj djelatnosti, očuvanje prirodne baštine i maslinarske tradicije, održivi razvoj prigradskih poljoprivrednih površina te promicanje i omasovljavanje maslinarstva.

Odgovori

Pin It on Pinterest