NOVI PREDSJEDNIK UPRAVE ULJANIKA EMIL BULIĆ: Kada bude plaća isplaćena to će, de facto, biti dokaz da sve ovo ima opstojnost

Prvi korak je razgovor s Ministarstvom gospodarstva i prezentacija našeg plana koji pokazuje našu održivost. Od Vlade očekujemo prvu podršku bez zareza, da nas prate u našem programu restrukturiranja. Naš će se plan bazirati primarno na brodogradnji i naš je plan brodogradnja sa svim nužnim resursima koje to nosi.

Novi predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić u svom prvom obraćanju javnosti danas se zahvalio na ukazanom povjerenu, rekavši da je nova Uprava preuzela odgovornost upravljanja društvom koje se nalazi u poteškoćama, a glavni im je cilj osigurati preduvjete za nastavak poslovanja na razini cijele Uljanik Grupe i svih zaposlenika.

-Pogotovo se želimo zahvaliti svim našim vjerovnicima koji nas prate u ovim trenucima koji su ključni za opstanak. Naši su vjerovnici ključni da osigurano opstojnost sustava do trenutka ulaza u program restrukturiranja kada ćemo moći osigurati tržišno poslovanje cijele Grupe. Prvi koraci su osigurati kontinuitet poslovanja Uljanik Grupe jer nalazimo se u poteškoćama, a prvom redu cilj nam je osigurati nastavak suradnje s brodovlasnicima čija nam je podrška ključna za nastavak poslovanja. Ovim trenutkom krećemo u razgovore s brodovlasnicima i s predstavnicima svih nadležnih institucija, rekao je Bulić posebno se zahvalivši na dosadašnjem trudu Vladi i Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu financija i jedinicama lokalne samouprave.

Na upit što će poduzeti da se radnicima isplate plaće, potvrdio je da je to bila prva tema razgovora s Nadzornim odborom i s predstavnicima radnika. “Da bi rješavali plaće, moramo se obratiti nadležnim institucijama Republike Hrvatske pri čemu moramo voditi računa o dugoročnim interesima Uljanika na način da moramo dokazati da imamo budućnost. Kada bude plaća isplaćena to će de facto biti dokaz da ovo sve zajedno ima opstojnost. Prvi korak je razgovor s Ministarstvom gospodarstva i prezentacija našeg plana koji pokazuje našu održivost. Od Vlade očekujemo prvu podršku bez zareza, da nas prate u našem programu restrukturiranja. Naš će se plan bazirati primarno na brodogradnji i naš je plan brodogradnja sa svim nužnim resursima koje to nosi.

Novoizabrani član Uprave Milko Mihovilović je samo kratko naveo da je u ovom trenutku najbitnije da su svi na istoj strani i da svi zajedno rade na istom cilju, misleći pritom na novu Upravu, sindikate i Nadzorni odbor. Treći novi član Uprave Bojan Blagonić rekao da su svi preuzeli funkciju u Upravi kao tim, a iako ih je izabrao Nadzorni odbor, rekao je Blagonić, oni su sami među sobom sebe izabrali i djeluju u istom smjeru.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest