Pula dobiva prva moderno opremljena igrališta za pse na Sisplacu i u Šijanskoj šumi

Grad Pula osigurao sredstva za izgradnju dvaju igrališta koja će sugrađanima omogućiti još kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u prirodi s njihovim kućnim ljubimcima.

Vlasnici pasa uskoro će svoje kućne ljubimce imati priliku odvesti na prva moderno opremljena igrališta za pse u Puli i to na području Sisplaca i u Šijanskoj šumi. Izgradnja igrališta za pse nastavak je aktivnosti kojima Grad Pula želi kućnim ljubimcima, njihovim vlasnicima, ali i cijeloj zajednici omogućiti još kvalitetniji suživot u gradu.„Vjerujemo da će izgradnja ovih igrališta našim sugrađanima omogućiti još kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u prirodi s njihovim kućnim ljubimcima. Prioritet su nam naši sugrađani i njihove potrebe, stoga osluškujemo što nam govore i sukladno mogućnostima, realiziramo traženo“, kazao je Giordano Škuflić, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Prvo će biti izgrađeno igralište na Sisplacu, i to na površini od oko 750 kvadratnih metara. Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave, zagrebačka tvrtka Redox d.o.o. izabrana je za izvođača radova. Smješteno na području u obuhvatu šume, u nastavku na Ulicu Sisplac iz pravca iz kojega je moguć prilaz kao i iz pravca šetnice Lungomare, igralište će biti opremljeno spravom za skok u vis (prepona), betonskim cijevima za provlačenje, stepping stones spravom, obostranom penjalicom, slalomom, obostranom klatilicom te nosačem s gumenim kolutom. Osim toga, postavit će se klupice za sjedenje, kante za pseći izmet i pojilice, a igralište će biti ograđeno. Prije samog postavljanja sprava, podna površina adekvatno će se pripremiti i po potrebi iznivelirati. Vrijednost investicije iznosi 312 tisuća kuna s uključenim PDV-om.

Na drugom igralištu za pse, onom u Šijanskoj šumi površine oko 600 kvadratnih metara, postavit će se jednakovrijedna oprema prilagođenog razmještaja nastavno na postojeće uvjete na terenu. U tijeku je postupak odabira izvođača radova, a procijenjena vrijednost investicije iznosi 250 tisuća kuna bez PDV-a. I ovo igralište također će biti ograđeno panelnom ogradom visine 1,2 metra, a izgradit će se i odgovarajuća podna površina.

Završetak radova ovisit će o vremenskim prilikama, a bude li sve po planu, igrališta bi trebala biti dovršena do kraja godine.

Podsjetimo, brojne aktivnosti Grad je već realizirao u sklopu kampanje Pula Pet Plus, kao što su  izgradnja ograđenog parka za pse sa svom potrebnom opremom u sklopu multifunkcionalnog igrališta na Valdebeku, postavljanje „dogy boxeva“ u najposjećenijim pulskim parkovima te omogućavanje besplatnog ulaska kućnih ljubimaca u sredstva javnog gradskog prijevoza. Grad Pula donio je i Odluku kojom se propisuju uvjeti i način držanja kućnih ljubimaca te način postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama,  usklađenu s normama Europske unije, a koja osigurava adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te njihovo pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama. Kako bi javne površine bile sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje djece, postavljene su posebne table s oznakom zabrane ulaska pasa. Nadalje, komunalni redari provode kontrolu mikročipiranosti pasa na području grada, a u suradnji s policijskim službenicima provode se i akcije kontrole načina držanja i kretanja kućnih ljubimaca na javnim površinama. Sve ove aktivnosti doprinose spomenutoj kvaliteti suživota, a podloga su za daljnju nadogradnju kampanje u suradnji s građanima, kao i do sada.

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest