ROVINJ: TOMMY OD PODRAVKE KUPIO MIRNINU HLADNJAČU I DIO ŠKVERA ZA 5 MILIJUNA KUNA U planu gradnja poslovnih prostora, stanova i dva supermarketa?

Od Abedinija Ramadanija, predsjednika Radničkog vijeća Mirne, doznajemo da bi u prizemlju hladnjače trebali biti izgrađeni poslovni prostori, na prvom katu Tommyjev supermarket, dok bi gornji dijelovi nekretnine trebali biti pretvoreni u stanove. Što se pak tiče zgrade nekadašnje alatnice škvera i njenog dvorišta, i ona bi trebala biti pretvorena u supermarket.

Trgovački lanac iz Splita Tommy novi je vlasnik stare Mirnine hladnjače i dijela škvera u Rovinju. Do nedavno, dvije derutne nekretnine smještene na vrlo frekventnim i atraktivnim dijelovima grada, bile su u vlasništvu Podravke s kojom je Tommy, nakon nekoliko neuspješnih ranijih pokušaja, konačno dogovorio kupoprodajni ugovor. Konkretno, za obje nekretnine poznati trgovački lanac platio je pet milijuna kuna.

Jučer nismo dobili potvrdu što će Tommy učiniti s novim nekretninama, kao ni datum početka radova na objektima. Ipak, od Abedinija Ramadanija, predsjednika Radničkog vijeća Mirne, doznajemo da bi u prizemlju hladnjače trebali biti izgrađeni poslovni prostori, na prvom katu Tommyjev supermarket, dok bi gornji dijelovi nekretnine trebali biti pretvoreni u stanove. Što se pak tiče zgrade nekadašnje alatnice škvera i njenog dvorišta, i ona bi trebala biti pretvorena u supermarket.

Padala fasada

Dakle, valja pričekati da netko iz Tommyja službeno i javno progovori. Ipak, ono što zasad svakako ima smisla odnosi se na činjenicu da je hladnjača (s kojom prijašnji vlasnik nije znao što bi) sada u novim rukama, i u fokusu interesa vlasnika trgovačkog lanca. S druge strane, izgradnja novog trgovačkog lanca u centru grada, kojem bi gravitirali svi stanovnici starogradske jezgre, bio bi dobar potez novog investitora. Ista stvar vrijedi i za izgradnju trgovačkog centra na suprotnom dijelu grada, odnosno na dijelu danas zatvorenog i zapuštenog škvera

Podsjećamo, informacija o prodaji nekretnina Podravke lansirana je još ljetos, a u međuvremenu javnost je pomalo zaboravila na hladnjaču, a novinarima je kao podsjetnik na tu priču poslužilo nevrijeme. Naime, za posljednjeg je olujnog nevremena, sa stražnje fasade hladnjače, u Ulici Augusta Ferrija, na cestu je počela padati fasada. U opasnosti da se ne odlomi veći komad, a radnije su padali i dijelovi krova, gradski komunalni redari ogradili su prostor.

Bivši zatvor

Dakle, situacija na objektu, koji je koncem šezdesetih godina prošlog stoljeća služio i kao zatvor, nije nimalo ružičasta. Osim što je godinama prazan, izuzev prizemlja kojeg u ljetnim mjesecima koriste prodavači suvenira, gornji su dijelovi derutni i pomalo zastrašujući. S krova je raslo samoniklo bilje, fasada je padala, a stakleni dijelovi bili su razbijeni, ili ih nije ni bilo. Grad je opet, ovog ljeta, u cilju “uljepšavanja” zgrade i zaštite prolaznika, postavio nekoliko mega plakata koji su imali cilj koliko-toliko sakriti ono što se nalazi ispod.

Gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga kaže da je projekt obnove hladnjače strateški interes Grada Rovinja u smislu uređenja i privođenja namjeni tog derutnog objekta.

– U ovom trenutku odrađeni su preliminarni razgovori s investitorima i prezentirani uvjeti za prostorno plansku dokumentaciju, koja za tu lokaciju predviđa relativno široke mogućnosti uređenja. Na investitorima je da zajedno s Gradom i stručnim službama izrade projektni zadatak koji će biti osnova za daljnje raspisivanje javnog idejno-arhitektonskog natječaja, kao osnovne podloge za daljnje ulaganje i ishodovanje potrebnih dozvola. Grad Rovinj će biti partner u ovom projektu i uvjeren sam da ćemo zajednički najbrže moguće riješiti sve administrativne zahtjeve, rekao je Paliaga.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest