‘ISTRIJANI’ ZLATO I DVA SREBRA – DAVORU KOMARU 19-ta TITULA PRVAKA HRVATSKE

PRVENSTVO HRVATSKE U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Nakon četiri odigrana kola prvenstva Hrvatske (Osijek, Split, Slavonski i Požega), prekjučer je u Rijeci održano završno 5. kolo boćarske sezone 2018. godine pojedinačno u boćanju za osobe s invaliditetom.

Zbrajanjem rezultata svih pet odigranih kola, naš je Klub osvojio zlato i dva srebra.

Zlato u kategoriji BC4, ujedno i 19 titulu prvaka Hrvatske (7 puta pojedinačno, 5 puta u paru i 7 puta KUP Hrvatske), osvojio je naš najtrofejniji hrvatski boćar Davor Komar iz Pule.

Viceprvakinja – srebro u istoj BC4 kategoriji, osvojila je puležanka Melisa Osmanović, inače najtrofejnija Hrvatska boćarica.

Srebro u kategoriji BC3 osvojio je boćar našeg Kluba Draško Bartolić iz Pule.

Na prvenstvu je ove sezone sudjelovalo još dvoje članova našeg Kluba, koji su svojim izvrsnim rezultatima zauzeli/osvojili 5 (Zoran Peruško iz Peruški/Marčana u BC1 kategoriiji) i 8 mjesto (Samanta
Lukšić iz Jurani/Pićna u kategorjiji BC3).

Nakon ovog prvenstva, naš Klub broji 166 pehara/medalje (1, 2 i 3 mjesta) od svog postojanja na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima, čime nastavljamo našu dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski Klub osoba s invaliditetom.

Sada nakon završenog prvenstva slijedi sudjelovanje na državnom prvenstvu u BC5 kategoriji koje će se održati slijedeće subote 17. studenog u Poreču, gdje će naša tročlana Ekipa po drugi puta braniti titulu državnog prvaka Hrvatske.

Zatim slijedi nacionalni turnir u Velikoj gorici 08. prosinca 2018. godine, te završno natjecanje u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije, gdje dvoje naših najboljih boćara (Komar i Osmanović) odlaze u Dubai (UAE) na otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’

Pin It on Pinterest