Bira se novi umjetnički ravnatelj Pulskog filmskog festivala: MIJENJA LI MINISTRICA KULTURE ZLATKA VIDAČKOVIĆA?

Za tu funkciju, uz Vidačkovića, ima još zainteresiranih kandidata. U svakom slučaju, počelo je jednomjesečno lobiranje u filmskim i političkim krugovima.

Nepuna četiri mjeseca uoči službenog isteka dvogodišnjeg mandata Zlatka Vidačkovića, Ministarstvo kulture objavilo je jučer javni poziv za isticanje kandidature za novog umjetničkog ravnatelja Pulskog filmskog festivala u idućem dvogodišnjem razdoblju.

Znači li taj preuranjeni izbor to da Vidačković neće više biti novi ravnatelj, odnosno da se ovime želi nekom novom umjetničkom ravnatelju osigurati više vremena za pripremu programa festivala idućeg ljeta ili se, pak, ovime ubuduće namjerava svima, pa i Vidačkoviću (koji nam je sinoć potvrdio da će se opet kandidirati) odrediti početak mandata od 1. siječnja, vidjet će se uskoro, već nakon isteka jednomjesečnog roka za prijavu kandidatura 12. prosinca.

Vidačković je ovu funkciju, osim posljednje nepune dvije godine, obnašao na pulskom festivalu i od 2004. do 2013. godine, a kao neslužbeno saznajemo, za tu funkciju, osim njega, sada ima još zainteresiranih kandidata. U svakom slučaju, od jučer je počelo jednomjesečno lobiranje u filmskim i političkim krugovima.

Nakon 12. prosinca jednog od prijavljenih kandidata iz redova filmskih stručnjaka na funkciju umjetničkog ravnatelja PFF-a imenovat će ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Prijava mora sadržavati, kao nešto dulju viziju od samog dvogodišnjeg mandata, i prijedlog razvoja Pulskog filmskog festivala od 2019. do 2022. godine, s naglaskom na glavnom i popratnim filmskim programima.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest