Rekonstrukcija na Fažanskoj cesti u Valbandonu: vozit će se preko mosta jednim trakom uz pomoć semafora

Promet reguliraju semafori s obje strane mosta, brzina je ograničena na 30 kilometara na sat, a vozače na oprez sili niz prometnih znakova obaveznog smjera, radova na cesti, suženja kolnika…

Zbog obnove starog cestovnog mosta u Valbandonu na Fažanskoj cesti od prekjučer se počelo primjenjivati naizmjenično prometovanje vozila jednim trakom u oba smjera. Promet reguliraju semafori s obje strane mosta, brzina je ograničena na 30 kilometara na sat, a vozače na oprez sili niz prometnih znakova obaveznog smjera, radova na cesti, suženja kolnika…

Radovi će trajati 40 dana

Rekonstrukcija mosta počela je proteklog tjedna, a kako smo doznali iz Općine Fažana, radovi bi trebali trajati 40 dana. Zahvate nad derutnim objektom pokrenuli su Županijska uprava za ceste i Fažana, rekonstrukcija će koštati pola milijuna kuna, a obje strane pokrivaju investiciju s jednakim udjelom.

Do postavljanja privremenih semafora nije bilo jasno kuda će se za vrijeme radova voziti iz smjera Pule prema Fažani i obrnuto, te hoće li se promet morati preusmjeriti preko naselja, što bi se, s obzirom na širinu ulica i u slučaju intenzivnijeg prometa, vjerojatno pokazalo kao vrlo nezgodna opcija.

Nedoumicu je uklonilo prometno rješenje privremene regulacije koje je izradila tvrtka Istarske ceste, a prema kojem će se povremeno, zavisno od zahtjeva radova na mostu, zatvarati ili jedna ili druga traka, s tim da će se za naizmjenični promet u oba smjera koristiti ona slobodna.

Noću potreban poseban oprez

U periodu kada se radovi ne izvode promet će se odvijati po oba prometna traka, ali uz smanjenu brzinu čije će se ograničenje regulirati privremenom signalizacijom. Takva je situacija navečer i tijekom noći, kada bi vozači, u uvjetima slabije vidljivosti, itekako trebali obratiti pažnju i poštivati znakove pred mostom.

Uz asfaltni stroj obnovit će se i zidovi na mostu koji su u jako lošem stanju. Kako smo od radnika na terenu čuli, zidove neće rušiti, ali već su ih počeli djelomično štemati da bi uklonili oštećene dijelove i postavili novu oplatu.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest