PRVI PUT ŽIVE JASLICE ISPRED ŽMINJSKE KULE Koktelsi i Opća opasnost nastupat će u grijanom šatoru

U prizemlju kule postavit će se štandovi s božićnim ukrasima, a među njima će biti i štand udruge “Jak kao Jakov” koja prikuplja pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti, rekao je općinski načelnik Željko Plavčić.

Žminj i ove godine tijekom Adventa organizira bogat program koji su na konferenciji za novinare najavili Željko Plavčić, načelnik Općine, Nensi Pereša Licul, voditeljica ureda Turističke zajednice Općine Žminj, Haidi Trento Bratulić, organizatorica koncerata i podnevnog dočeka Nove 2019. godine, te Sanjin Galant također organizator prosinačkih koncerata i već tradicionalnog žminjskog Božićnog koncerta.

Početak 1. prosinca

– Advent u Žminju počinje u subotu 1. prosinca u 18 sati otvaranjem 5. izložbe Božićnih jaslica u žminjskoj kuli, a ispred kule za vrijeme otvaranja prvi put u Žminju postavit će se žive jaslice. Uz Svetu obitelj, koju će uprizoriti obitelj Krizman, tu će biti pastiri i domaće životinje. Volonteri Renco Otočan i Josip Modrušan ispred kule izradili su štalicu za Svetu obitelj, a Gracijela Damijanić darovala je staru kolijevku za bebu, dijete Isusa, rekla je Pereša Licul.

U programu otvaranja, dodale je, predstavit će se folklorna skupina Dječjeg vrtića Rapčići s balunom i rašpom te poetskim kazivanjem “Božićne noći”. Pjevat će članovi zbora OŠ Vladimira Gortana i kazivati stihove “Noćas čekamo ljubav” i “Božićnim zvijezdama”. Posjetitelji će imati priliku poslušati pjesnikinje Nadu Galant, Nevenku Erman i Mariju Sošić, te nastup sestara Marije i Rite Meden koje će izvoditi božićne pjesme.

Besplatne radionice

Članovi udruge Geminianum dijelit će posjetiteljima tople napitke, a izložba jaslica moći će se razgledati do 20. prosinca. Izložit će se jaslice autora iz raznih krajeva Istre iz Pule, Buzeta, Gračišća, Lovreča, Žbandaja, Poreča i naravno sa Žminjštine. U Žminj dolaze i jaslice koje su prošle godine bile izložene na velikoj izložbi u Veroni, a izradila ih je Aliče Pištan iz Vrvari nedaleko Poreča.

U prizemlju kule postavit će se štandovi s božićnim ukrasima, a među njima će biti i štand udruge “Jak kao Jakov” koja prikuplja pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti, rekao je općinski načelnik Željko Plavčić, dodajući kako će članovi udruge, na dan otvaranja izložbe i svakog petka od 18 do 20 sati voditi besplatnu radionicu božićnih ukrasa na temu anđela. Najavio je i kuću Djeda Božićnjaka u kino-dvorani i program koji će pratiti darivanje najmlađih. Djed Božićnjak s vilenjacima doći će u Žminj u subotu, 22. prosinca, u kojem će se zadržati od 8 do 12 sati. Njegov dolazak organizira Dječji vrtić Rapčići u suradnji s Općinom Žminj, kao i predstavu pulskog Teatra Naranča pod nazivom “Hrvatska bajkovnica”. Ulaz na predstavu se ne naplaćuje.

Haidi Trento Bratulić najavila je koncert grupe “Koktelsi” koji će se 9. prosinca, kao i onaj grupe “Opća opasnost” 15. prosinca održati i grijanom šatoru. Trento Bratulić organizatorica je dočeka Nove 2019. u podne 31. prosinca u šatoru pored škole. Ona je najavila i bogat zabavni programom za djecu i odrasle uz bogatu gastronomsku ponudu, nastup žminjskih mažoretkinja, grupe Proleteri te puštanje crvenih lampiona, simbola novogodišnjih želja.

Izvor: https://www.glasistre.hr

 

Pin It on Pinterest