5. Pulski karneval

U prostorijama TZ Pula održana je konferencija za medije na kojoj je najavljen 5. Pulski karneval na kojoj su sudjelovali Sanja Cinkopan Korotaj direktorica TZ Pula i Damir Pletikos ispred  Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalske grupa Veli vrh – Valmade.

  1. Pulski Karneval bit će održan u subotu, 23. veljače 2019. Karnevalu će prethoditi tradicionalno predavanjeključeva Grada maškarama 17.siječnja.2019. u  17 sati u  Gradskoj palači, a  5.ožujka. 2019. bit će paljenje pusta kod semafora na  Velom Vrhu.

Na Karnevalu se očekuje  oko dvadesetak karnevalskih grupa iz Istre, Kvarnera i Slovenije sa ukupno preko 700 učesnika.

Karnevalsku povorku predvodit će Puhački orkestar Grada Pula i Pulske mažoretkinje.

Ove godine je novina da će na Karolini biti postavljen veliki šator.

Kako je ovo 5. jubilarni Pulski karneval, na dan karnevala, u Gradskoj palači bit će upriličen  prijem kod gradonačelnika gdje će  se predstavnicima maškaranih skupina uručiti zahvalnica  povodom njihovog sudjelovanja na 5. Pulskom karnevalu.

U vrijeme karnevalskog razdoblja u prostorima TZ Pula bit će postavljena izložba posvećena pulskim maškarama.

Program  5. Pulskog karnevala

Subota, 23.02.2019.

  • Okupljanje maškara na Karolini  od 10.30-11.30 sati
  • Polazak maškarane povorke sa Karoline u 12 sati (podne) / trasa – Karolina, Arena, Portarata, ulica Sergijevaca,  Forum, Kandlerova,  Karolina – Alegorijska kola nakon Portarate idu kroz Laginjinu ulicu  preko Rive na Karolinu
  • predstavljanje maškaranih grupa ispred Arene i na Portarati
  • povratak maškaranih skupina na Karolinu gdje će  u šatoru  za  sve sudionike karnevala biti organiziran ručak i masenbal
  • od 15 sati Veliki maskenbal – Mauro Staraj & La Banda
  • od 17 sati – DJ program Teddy Lee

Organizatori pozivaju sve građane da se prijave na Pulski karneval i da uživaju u ludim karnevalskim danima. Nadamo se da će se što veći broj građana organizirati u veće ili manje grupe i prijaviti za učestvovanje u  karnevalskoj povorci i zabavi.

Prijavnice će se mogu preuzeti u TZ Pula ili na web stranicama www.pulainfo.hr    Prijave su do 14. veljače 2019.

Organizatori 5. Pulskog karnevala su Grad Pula, Turistička zajednica grada Pule te Udruga za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine i Karnevalska grupa Veli vrh – Valmade.

Pin It on Pinterest