Otvorenje izložbe “Odraz Puležana” Monike Petrović

Izložba Odraz Puležana autorice Monike Petrović bit će otvorena u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. u 18.30 sati u Središnjoj knjižnici.

Izložbom su predstavljena ogledala izrađena u tehnici vitraja. Vitraj je tehnika u kojoj se reže staklo/ogledalo te se spaja u olovne profile stvara se igra boja i refleksija. Ujedno u nekim dijelovi staklene površine oslikani su motivi kulturne baštine Pule. Radovi imaju i interakciju s publikom u smislu da se promatrač vidi u odrazu ogledala te time postaje integralni dio izložbe.

Monika Petrović rođena je u Puli. Srednju školu primijenjene umjetnosti i dizajna završila je 1997. godine u Puli. Diplomirala je 2004. godine na Filozofskom fakultetu u Rijeci na Odsjeku likovne umjetnosti, smjer slikarstva u klasi prof. Marijana Pongraca. Uz brojne skupne izložbe, priredila je 20 samostalnih. Zaposlena je u Arheološkom muzeju Istre kao viši restaurator. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, Društva muzealaca i galerista Istre i Hrvatskog muzejskog društva. Živi i stvara u Puli.

Izložba će se moći razgledati do 16. prosinca.

Pin It on Pinterest