Prijem župana Flega za predstavnike Boćarskog kluba Istra Poreč

Povodom obilježavanja 70-te godišnjice od osnivanja Boćarskog kluba Istra Poreč, istarski župan Valter Flego upriličio je danas, u sjedištu Istarske županije, u Pazinu, prijem za članove i vodstvo Kluba.

Kako je istaknuto tom prilikom, tijekom sedam desetljeća postojanja Boćarski klub je ostvario niz značajnih rezultata i uspjeha, kako u klupskom tako i u pojedinačnim natjecanjima. Posebno značajan je veliki doprinos igrača u raznim selekcijama hrvatske boćarske reprezentacije.

Župan Flego čestitao je igračima i vodstvu Kluba na velikoj godišnjici, naglasivši kako boćanje nije samo sport, već puno više od toga.

„Zahvaljujući boćanju stvaraju se doživotna prijateljstva, potiče se sportski duh i druženje. 70. godina postojanja velika je i značajna obljetnica. Danas, u doba tehnologije, posebno je važno poticati našu djecu i mlade da se zaljube bilo u boćanje, bilo u druge sportove“ naglasio je župan dodajući kako je boćanje zasigurno najmasovniji sport u Istri, kojem sve više raste popularnost.

Predsjednik Kluba Valter Krizmanić zahvalio se u ime Kluba na prijemu. Složio se sa županom da boćanje u Istri nije samo sport, već vid kulture i tradicije. Osvrnuo se ukratko i na povijest Kluba, istaknuvši mnoge uspjehe poput onog da je BK Istra Poreč čak četiri puta bio prvak Hrvatske. Klub se može pohvaliti stabilnošću, dobrom organiziranošću a trenutno broji oko 50-ak članova.

Tajnik Kluba Franko Buda najavio je memorijalni turnir „Blažević – Velenik“, koji se održava u prosincu. Vrhunac obilježavanja 70. godišnjice Kluba će, nakon memorijalnog turnira biti svečana proslava zakazana za 15. prosinca.

Župan Flego je BK Istra Poreč uručio Zahvalnicu za izniman doprinos u promociji i razvoju boćanja u Istarskoj županiji tijekom 70. godina djelovanja.

Pin It on Pinterest